El PSPV d'Onda presentarà una moció al plenari per a exigir al Govern ajudes excepcionals per al sector ceràmic

La portaveu socialista d’Onda, Silvia Cerdà, reclama que s’apliquen mesures excepcionals per a les instal·lacions de cogeneració ceràmica.

Economía 05 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
2022-09-02 Onda

El Partit Socialista d’Onda portarà al proper plenari de la localitat una moció per tal de demanar al govern de Pedro Sánchez ajudes per al sector ceràmic de la cogeneració a la província de Castelló. La portaveu, Silvia Cerdà destaca que ens trobem en un moment excepcional perquè “el gas ha triplicat el seu preu en només dos mesos”. 

La portaveu dels socialistes a Onda ha ressaltat que “la ceràmica és una peça clau de Castelló i, estan en joc més de 17.000 llocs de treball”. “És per això, pel que demanem a tots els grups polítics de la ciutat que donen suport a aquesta moció que no va de partits, sinó dels interessos de la nostra ciutat i del conjunt de la província de Castelló”. 

El Reial Decret Llei 10/22 de 13 de maig no va incloure la cogeneració dintre del mecanisme d’ajustament del preu del gas i, per tant, “les indústries ceràmiques no es poden beneficiar de la reducció de preus que el Govern de Pedro Sánchez va impulsar”. “Els socialistes tenim clar que hem de seguir exigint mesures urgents al Govern tal i com ja han fet els presidents de la Diputació de Castelló i de la Generalitat Valenciana” assevera Cerdà. 

Així doncs, el PSPV d’Onda reclama que s’igualen les condicions per a que les instal·lacions de cogeneració es beneficien de les ajudes del Govern, així com l’establiment de mecanismes de diàleg entre el Ministeri de Transició Ecològica i el sector tauleller per a millorar la competitivitat i garantir la supervivència d’aquesta indústria que factura més de 4800 milions d’euros”.

Te puede interesar
Lo más visto