Els Premis Ciutat de Castelló reconeixen el teatre que dóna veu al despoblament i una investigació sobre el Castelló del segle XV

Arantxa Talón guanya en Teatre per ‘Els diumenges són dies de descans’ i Marc García en Humanitats per ‘Castelló a l’interregne i el Compromís de Casp’

Cultura 07 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
Verònica Ruiz-Els Premis Ciutat de Castelló reconeixen el teatre que dóna veu al despoblament i una investigació sobre el Castelló del segle XV

Els Premis Ciutat de Castelló distingeixen aquest any l’excel·lència de dos treballs que destaquen per la seua vessant més social i investigadora. La valenciana Arantxa Talón Cortés ha guanyat el 28é Premi de Teatre per la seua obra ‘Els diumenges són dies de descans’, que dóna veu als habitants de l’Espanya buidada en un text que aborda les problemàtiques del despoblament; mentre que el Premi d’Humanitats reconeix l’excels treball del castellonenc Marc García Griñó sobre ‘El Castelló a l’interregne i el Compromís de Casp’. Els dos premiats rebran una dotació de 3.000 € i la publicació de les seues obres dins la col·lecció municipal.

Els jurats de les altres categories acordaren, “per unanimitat”, declarar-les desertes, determinant que cap dels treballs presentats aconseguien el grau òptim d’excel·lència que requereixen les obres guanyadores dels Premis Ciutat de Castelló.

La regidora de Cultura, que ha entregat aquest matí els diplomes acreditatius als dos autors guanyadors al Menador, ha animat “al teixit creatiu i al món de la investigació a participar de la nova convocatòria dels Premis Ciutat de Castelló, que es llançarà a nivell nacional aquest mateix mes”.

Tanmateix, encara resta oberta la convocatòria del 16é Premi Ciutat de Castelló de Ceràmica, que convoca la Regidoria de Cultura juntament amb l’Associació de Tècnics Ceràmics, amb una dotació de 4.000 €. Fins el dia 16 de setembre es poden presentar treballs. El fallo s’emetrà al mes de novembre, amb l’exposició dels treballs a Menador Espai Cultural a partir del 15 de desembre. L’entrega es celebrarà a la Fira Cevisama el 2023.

Aquest mes de setembre, la Regidoria de Cultura preveu llançar aquest mes de setembre les bases dels Premis Ciutat de Castelló 2023, ampliant el termini de presentació dels originals en totes les categories.

El Premis 2021, ja a la llibreria

Per una altra banda, els llibres de les obres guanyadores dels Premis Ciutat de Castelló 2021 ja es poden trobar des d’avui a la Llibreria Municipal, al web municipal, i a l’Arxiu Municipal les edicions dels llibres de les obres guanyadores en 2021. Són ‘Miliciana’, de Domingo Juan Font, premi de Teatre; ‘On està la son?’, d’Irene Verdú i Daniel Garcia, premi de Literatura Infantil Tombatossals; i ‘La masoveria i els bureos a les terres de l’interior: de festa als masos’, de José Juan Sidro.

Te puede interesar
Lo más visto