Falomir apunta que 31.000 persones ja gaudeixen del servei de tren gratuït a València-Castelló: “s’estalviaran de mitjana entre 200 i 300 euros fins a desembre”

El secretari general valora la resposta de l’executiu central per a frenar els efectes de la inflació en les famílies i assenyala que cal impulsar la mobilitat sostenible a tot arreu

Economía 07 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
Samuel Falomir vila

El secretari general del PSPV de Castelló, Samuel Falomir, valora de forma “molt positiva” que més de 31.000 persones del nucli de Rodalies de València, on s’inclouen les línies C5 i C6 de Castelló, hagen tramitat ja el seu abonament per a moure’s gratuïtament en tren al seu lloc de treball o centre educatiu. Es tracta d’un 50 per cent més d’usuaris que en mateix tram de 2019, segons apunta el Govern espanyol, artífex d’aquesta mesura per ajudar a les butxaques de les classes mitjanes i treballadores.

Falomir considera que aquesta mesura “és molt més àmplia” i que no només es restringeix a alleugerir la pressió fiscal de les famílies, “sinó també a recuperar la mobilitat en transport públic, a reduir l’ús del vehicle privat contaminant i a conscienciar sobre la importància de moure’s de manera sostenible”. Samuel Falomir destaca que la gratuïtat del servei afavoreix especialment les persones joves i les dones, que compten amb salaris més baixos. En aquest sentit, critica que el PP es posicionara en contra d’aquesta mesura i que continue enrocat en una posició d’enderroc constant contra les polítiques de respir fiscal del govern de Pedro Sánchez”.

Quant a les xifres, el secretari general detalla que el Ministeri de Transports porta comptabilitzats 31.404 persones beneficiàries només a l’àrea de València-Castelló, de les quals 1.313 corresponen al servei de Mitja Distància i la resta al de Rodalies. “Són més de 31.000 famílies que s’estalviaran de mitjana entre 200 i 300 euros en el període de vigència d’aquesta mesura, que en el cas dels universitaris es complementarà amb una rebaixa addicional d’un 10 per cent de les tasques universitàries”.

Falomir afirma que li agradaria que el Govern central analitzara l’opció d’estendre la gratificació total del transport públic ferroviari més enllà del 31 de desembre. “A més de l'estalvi econòmic que suposa per als castellonencs i les castellonenques, la gratuïtat dels serveis de Renfe suposa un important al·licient per a fomentar l'ús del transport públic”, afirma. "Ens encaminem cap a una societat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, per això és crucial començar a reduir l'ús del vehicle privat i ampliar i fer més accessibles les prestacions de transport col·lectiu".

El secretari general provincial aprecia que per primera vegada s'estiga afrontant una crisi amb mesures adreçades a protegir les persones i reduir el pes de la inflació sobre l’economia familiar. "Gràcies al conjunt de mesures que s'inclouen en el Pla d'Estalvi Energètic del Govern d'Espanya, com el descompte en els carburants, les ajudes per al sector del transport, l'ampliació de les beques o la limitació dels preus dels lloguers, apuntalem i ampliem la protecció de tota la ciutadania. Falomir subratlla que "aquest és el govern de la gent, que treballa per a millorar la vida de les persones i per a beneficiar a la gran majoria de la ciutadania".

 

 

 

Te puede interesar
Lo más visto