Abel Ibáñez assegura que totes les dotacions que van participar en l'extinció de l'incendi de Bejís disposaven dels preceptius equips de comunicació i protecció individual

El president del Consorci Provincial afirma que la seua principal prioritat és salvaguardar la integritat dels bombers i assegura que anualment s'inverteixen més de 400.000 euros per a mantindre al parc mòbil en un òptim estat

General 07 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
FbhMEpcWIAE2U-M

El president del Consorci Provincial de Bombers, Abel Ibáñez, en resposta al comunicat distribuït hui per la central sindical CSIF, vol deixar clar que durant els treballs d'extinció de l'incendi de Bejís declarat el passat 16 d'agost “totes les dotacions van disposar dels necessaris equips de comunicació Tetra geolocalizats i amb els canals de comunicació establits pel Lloc de Comandament Avançat, segons sectors de treball”. A més, assenyala que és important destacar que “tots els bombers disposaven d'equips de comunicació amb canal directe en cada unitat”.

Ibáñez afegeix “com no podria ser d'una altra manera, la principal prioritat de la direcció del Consorci és salvaguardar la integritat de les persones que presten servei durant un incendi o en qualsevol altra emergència”. Per això, “tots els efectius disposaven durant els treballs d'extinció d'un equip de protecció individual (EPI) per a incendis que assegura una correcta respiració”. A més, “els vehicles d'intervenció urbana mobilitzats aqueixos dies disposen d'equips ERA de respiració autònoma per a tota la dotació”.

El president del Consorci ha informat que una altra de les seues prioritats és la de “mantindre en un correcte estat de manteniment la totalitat del parc mòbil”, tasca a la qual anualment es destinen més de 400.000 euros. No obstant això, donades les característiques dels treballs que es desenvolupen, “és lògic que els incendis puguen provocar danys o avaries, i més en un amb la virulència i en les condicions extremes en les quals es va desenvolupar el de Bejís”. Per això, va ser necessari requerir els serveis de diversos tallers de Segorbe.

Abel Ibáñez també s'ha referit al camió que va resultar afectat pel foc, indicant que “ni molt menys és un dels més antics de la flota”, i deixant clar que “es tractava d'un vehicle que estava plenament operatiu”. L'ocorregut, assenyala, “es deu a la violència amb la qual es va desenvolupar l'incendi a partir d'un moment donat en l'emplaçament en el qual es va produir l'atrapament de la dotació”.

El diputat ha destacat finalment el bon fer i la professionalitat dels bombers, que “com sol repetir el nostre president, José Martí, són el ‘buque insignia’ de la Diputació”. “A tots ells”, afegeix, volem agrair-los “el seu generós treball en favor del conjunt de la ciutadania”.

 

Te puede interesar
Lo más visto