Benicàssim instal·la un nou parc biosaludable en la zona d'urbanitzacions

El parc situat al costat del centre social Las Palmas compleix la triple funció de promoure l'envelliment actiu, la vida saludable i el benestar de les persones majors

General 09 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
Nuevo parque biosaludable

L'Ajuntament de Benicàssim ha instal·lat un parc biosaludable per a persones majors en la zona d'urbanitzacions de muntanya, en concret al costat del club social Las Palmas. “La cura de les nostres persones majors, facilitant-los una vida saludable a través de promoure la pràctica de l'esport, és un dels objectius i compromís social d'aquest equip de govern i els equipaments de parcs biosaludables contemplen una sèrie d'aparells per a la pràctica de l'exercici físic i que permet millorar la mobilitat, l'equilibri, la capacitat cardiovascular, augmentar la flexibilitat i tonificar la musculatura general”, ha comentat l'alcaldessa, Susana Marqués.

L'alcaldessa ha visitat la nova zona al costat de la regidora de Medi Ambient i Atenció Ciutadana, Elena Llobell, qui ha recordat que la instal·lació d'aquesta mena d'aparells biosaludables i altres de calistenia en diferents punts de la localitat “faciliten la pràctica de l'exercici físic a l'aire lliure, contribueixen a una vida més saludable i ajuden a socialitzar. A més, la seua instal·lació forma part de les demandes veïnals que ens van fer arribar a través dels pressupostos participatius per al present exercici”.

Com a elements del parc biosaludable s'ha instal·lat uns ‘patins’, que enforteixen les funcions cardíaca i pulmonar, milloren la coordinació i estabilitat de les cames, i potencien la musculatura de les cames i els glutis; un ‘esquí de fons’ que afavoreix la funció cardíaca i muscular, millora la coordinació entre braços i cames i enforteix la musculatura i la flexibilitat de braços, cames i cintura; uns pedals per a millorar les articulacions de cames i peus; i un ‘pony’ que afavoreix la funció cardíaca i pulmonar i ajuda a millorar la coordinació de moviments entre les extremitats superiors i inferiors. A més, enforteix la musculatura de cames, braços, abdomen, pit i esquena. Tots els aparells compleixen amb la normativa europea per a equips fixos d'exercici físic instal·lats a l'aire lliure. 

Te puede interesar
Lo más visto
1000x667MUSEOS8

Castelló celebra el Dia Internacional dels Museus

Redacció
Cultura 17 de mayo de 2024

El dissabte 18 de maig, els Museus de Castelló, com l'Espai d'Art Contemporani, acullen activitats dirigides a tots els públics des de les 10.00 hores. Durant la jornada es realitzaran visites guiades, activitats familiars, intervencions musicals i tallers