Castelló aprova la compra d'un nou habitatge per al parc públic municipal

La Regidoria tanca l'adquisició de la setena unitat del mandat i tramita l'entrada d'altres dotze

General 09 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
05-05-2022 María Jesús Garrido

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous la compra d'un nou habitatge destinat al parc públic municipal amb un cost de 90.000 euros. És la setena unitat que materialitza la Regidoria d'Habitatge. Així mateix, té altres dotze en tràmit per a la seua pròxima adquisició.


“Hui fem un pas més per a incrementar el parc d'habitatges municipals, un dels reptes del mandat. L'any passat vam tancar la primera compra d'un habitatge municipal des de 1984 i ara ampliem amb un nou pis”, ha destacat la regidora d'Habitatge, Marías Jesús Garrido.

Després de l'aprovació per la Junta de Govern de la compra venda, en les pròximes dates es materialitzarà la mateixa en escriptura pública. Es tracta d'un habitatge que era propietat d'un particular i que es destinarà per a lloguer municipal.

L'habitatge compleix amb les condicions establides en el Pla de Compra Pública Municipal, i consta d'almenys dos dormitoris, saló menjador, cuina i bany i reuneix requisits d'habitabilitat.


La Regidoria treballa, a més, en el procés d'adquisició d'altres dotze habitatges. Els serveis tècnics ja han valorat favorablement les seues condicions i ara falta tancar el procés administratiu. L'Ajuntament manté 1,2 milions del pressupost del Pla de Compra per a finançar aquestes dotze, amb una estimació, segons el plec de condicions, de 101.000 euros per unitat. La compra dels sis primers habitatges en 2021 va tindre un pressupost de 600.000 euros que va ser finançat per la Conselleria d'Habitatge.


“Amb aquestes dotze haurem augmentat el parc públic municipal en 17 habitatges”, ha ressaltat Garrido.

L'Ajuntament disposa de 233 habitatges municipals, que ascendiran a 234 amb la compra aprovada aquest dijous i fins a 246 amb la suma de les pròximes 12.

D'altra banda, la Regidoria d'Habitatge continua treballant en la millora del parc d'habitatges municipals. D'aquesta manera ha dut a terme 99 actuacions des de 2019, de les quals 20 corresponen a aquesta anualitat.

Te puede interesar
Lo más visto