Climent trasllada a la Secretaria d'Estat de Comerç les peticions dels sectors productius davant el conflicte amb Argèria

S'ha celebrat celebrada la Comissió de seguiment amb la presència de representants de la *CEV, sectors, *ICEX, cambres de Comerç i de l'Ivace 

Economía 10 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
conseller_jornada_fvmp

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha traslladat aquest dijous a la Secretaria d'Estat de Comerç la preocupació dels sectors productius de la Comunitat Valenciana davant la prolongació del conflicte diplomàtic entre Espanya i Argèria, que manté bloquejats els intercanvis comercials amb aquest mercat estratègic. 

Rafa Climent ha enviat un comunicat al Govern central en el qual exigeix “una ràpida solució al bloqueig”, que dura ja tres mesos, i ha traslladat les conclusions i propostes derivades de la Comissió de seguiment per a la defensa dels interessos dels sectors productius valencians, celebrada aquest passat dimecres.

Durant la comissió, en la qual van participar representants dels principals sectors exportadors de la Comunitat Valencaina, la CEV, les cambres de Comerç, l'ICEX -a través de la seua delegació territorial- i de l'Ivace, els sectors han reclamat el compromís del Govern central de mantindre reunions periòdiques amb les comunitats autònomes i amb els sectors exportadors, així com el seguiment de la trobada convocada el mes de juny per l'Executiu espanyol, que no s'ha produït. 

A més, els sectors reclamen ajudes econòmiques o compensacions pels costos extra que el conflicte suposa per a les empreses, així com un increment dels pressupostos d'ICEX per als seus plans sectorials de 2023, un any complex on la promoció internacional “ha de ser la clau per a no perdre capacitat exportadora”. Així mateix, reclamen la temporalitat en la participació de les fires internacionals organitzades pel ICEX. 

En una carta enviada aquest dijous des de la Conselleria d'Economia Sostenible s'han detallat de manera puntual les peticions i preocupacions dels diferents sectors davant un conflicte que “està minvant de manera greu la posició competitiva de les empreses valencianes a Algèria”. 

Els sectors han aplaudit, així mateix, mesures com la cerca de mercats alternatius, gestionada pel Ivace, però reclamen una solució “davant la importància del conflicte i el crebant” que està suposant per als seus intercanvis comercials amb aquest important mercat. 

Exportacions a Argèria 

Les exportacions de la Comunitat Valenciana a Argèria van ascendir a 442 milions d'euros l'any 2020 i a 416,4 milions d'euros en 2021. En el primer semestre de 2022, les vendes havien aconseguit un valor de 218, 96 milions d'euros, la qual cosa suposava un augment del 5,39%, increment que s'ha vist interromput bruscament pel bloqueig plantejat pel país algerià i que, de mantindre's, podria provocar unes pèrdues superiors als 250 milions d'euros als sectors valencians. 

Te puede interesar
Lo más visto