El CACV signa un conveni amb Autocontrol per a col·laborar en l'autoregulació de la publicitat en els mitjans audiovisuals de la Comunitat

L'Associació Autocontrol aglutina a la major part de grans anunciants, agències, així com als grups i mitjans de comunicació d'àmbit estatal que operen a Espanya

Esports 11 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
220908_PRE_CS_FOTO_CACV

El president del Consell de l´Audiovisual de la Comunitat Valenciana (CACV), José María Vidal i el director general de la Asociación para la Autorregulación de la Comunicación Comercial (Autocontrol), José Domingo Gómez, han subscrit aquest matí un conveni de col·laboració en matèria de control i resolució de conflictes de l'activitat publicitària audiovisual.

L'objectiu de l'acord és cooperar en l'atenció i informació a la ciutadania i altres anunciants sobre les pràctiques de publicitat il·lícita o deslleial en la Comunitat Valenciana, així com el foment de l'autoregulació dels mitjans i els anunciants.

El CACV, com a autoritat audiovisual independent, té encomanada la funció de vetlar per la legalitat de la publicitat que s'emet pels prestadors al seu àmbit d'actuació, en la Comunitat Valenciana. En el Conveni, el Consell reconeix que l'autoregulació publicitària és una important via (complementària de l'administrativa i judicial) per a portar un control eficaç de la publicitat.

Per la seua part Autocontrol, que aglutina a la major part dels grups i mitjans de comunicació d'àmbit estatal que operen a Espanya, així com agències publicitàries i anunciants s'encarrega, des de 1995, de gestionar l'autoregulació de les comunicacions comercials al país, vetlant per l'ètica publicitària i els drets dels consumidors.

L'entitat compta amb dos instruments fonamentals per a la seua labor: la revisió prèvia voluntària de les campanyes publicitàries (Copy Advice®) i la resolució de reclamacions a través del Jurat de la Publicitat. Des de la posada en marxa d'aquest sistema, Autocontrol ha emés més de 120.000 Copy Advice® (revisió prèvia voluntària) referits a projectes d'anuncis en televisió.

El president del CACV ha destacat la importància de col·laborar amb un organisme amb l'experiència d'Autocontrol “pel qual passen al voltant del 80% dels anuncis” que s'emeten en l'àmbit estatal i ha assenyalat que es tracta d'una ajuda “a cost zero” per a col·laborar en la resolució de conflictes que puguen sorgir entre anunciants, entre els mitjans o plantejats per la ciutadania.

Per la seua part el director d'Autocontrol ha destacat que l'entitat manté també convenis amb altres autoritats de consum, de salut o alimentació a més d'institucions reguladores de l'audiovisual com els Consells de l'Audiovisual de Catalunya i Andalusia.

Reunió Ple del CACV

El CACV s'ha reunit també aquest matí en Ple durant el qual s'ha acordat, entre altres qüestions, proposar la ciutat de Castelló de la Plana com a seu per a la pròxima reunió de la Conferència Ibèrica de Consells Audiovisuals, una vegada tinga el CACV operativa la seua seu en la plaça María Agustina.

Així mateix, el CACV sol·licitarà la seua adhesió a diferents organitzacions internacionals com la Plataforma Europea de Autoridades Reguladoras (EPRA), la Plataforma de Reguladores del Sector Audiovisual Iberoamericano (PRAI) i la Red de Reguladores del Mediterráneo para el sector Audiovisual (MNRA).

D'altra banda, el president del CACV ha avançat que s'està treballant en el text de la convocatòria per a la selecció de candidats a la Presidència del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC).

Te puede interesar
Lo más visto