Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Ximo Puig assegura que els Pressupostos de la Generalitat per a 2023 serviran per a “suturar l'actual situació i mantindre el creixement de l'ocupació”

El president de la Generalitat ha participat en l'esmorzar convocat pel Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, on ha reiterat el seu compromís d'ajudar a les famílies i a les empreses

Economía 11/09/2022 Redacció Redacció
1 (1)

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha reiterat el seu compromís d'ajudar a les famílies i a les empreses a través del pròxim Pressupost de la Generalitat per a 2023 que segons ha manifestat servirà per a “suturar l'actual situació de incertessa provocada per la inflació i els costos energètics, i mantindre el creixement de l'ocupació”.

D'aquesta manera es pronunciat Ximo Puig en el tradicional esmorzar amb representants empresarials convocat pel Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana en El Palmar de València, que també ha comptat amb la presència del conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España; el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius i, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

El màxim responsable de la Generalitat ha compartit una “anàlisi econòmica de la situació i les expectatives de futur” amb els representants empresarials que han participat en el tradicional esmorzar d'inici de curs polític, i ha destacat que la conjuntura actual presenta al mateix temps “oportunitats i febleses”, amb una temporada turística i unes dades d'ocupació que ha qualificat de “positius”, però amb “el perill per a les empreses valencianes que es mantinga en el temps els elevats costos energètics”, ha conclòs.

En declaracions als mitjans de comunicació, el president ha insistit que la reforma fiscal que està preparant el Consell atendrà els principis constitucionals de la progressivitat per a “atendre les classes mitjanes i treballadores, protegir més la població vulnerable i per a impulsar l'ocupació”.

En aquest sentit, ha assenyalat que la concreció de les mesures de la reforma fiscal serà abordada tant en la reunió amb les organitzacions empresarials d'aquest dijous com en el Seminari de Govern Estiu 2022, que donarà principi aquesta vesprada a Vall d'Ebo i en el qual s'escoltarà les aportacions d'experts en la matèria.

Finalment, el cap del Consell també s'ha referit a la necessitat de buscar fórmules per a “atallar la inflació” des del diàleg, i ha instat a tots els agents que participen en la cadena alimentària a fer un esforç per a millorar el seu equilibri i “baixar els preus perquè moltes famílies tenen dificultats per a arribar a final de mes”.

Te puede interesar

rdhggjv

L’alumnat treballador del Taller d’Ocupació de Nules VIII està realitzant importants actuacions de manteniment en diferents llocs del municipi. Aquest taller inclou les especialitats d’obra

Redacció
Economía 23/09/2023

Dins els treballs realitzats per l'alumnat d'obra destaquen la millora i manteniment dels edificis i patis dels CEIP Lope de Vega i Pío XII, entre altres. Els alumnes-treballadors de fusteria han realitzat tasques de manteniment i reparació de mobiliari urbà, jocs infantils de centres educatius i parcs, a més de construir taules de pic-nic i tanques de fusta

Lo más visto

Newsletter