L'Ajuntament de Sant Jordi aconsegueix que hi haja bus escolar per a portar als xiquets de Panoràmica al col·legi del poble

Iván Sánchez Cifre: “La Generalitat per fi ha accedit a posar-ho aquest curs després de sol·licitar-lo molts anys”

Educació 11 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
Escuela verano Sant Jordi 3

Els xiquets i les xiquetes de la Urbanització Panoràmica de Sant Jordi ja podran anar al col·legi amb autobús aquest curs després que l'equip de Govern de l'Ajuntament haja aconseguit que la Generalitat aprove la línia per a portar-los fins al CEIP Lluís Tena, que està en el nucli urbà de la població. Aquesta setmana han confirmat des de la delegació de la Conselleria d'Educació a la província de Castelló que s'ha aprovat definitivament.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha mostrat la seua satisfacció “perquè la Generalitat per fi haja accedit a posar aquest servei de transport entre Panoràmica i el col·legi després de sol·licitar-lo molts anys. Cal tindre en compte que cada any augmenta notablement el nombre de persones que viu en Panoràmica i és fonamental que reben els serveis que reben la resta dels veïns del poble, sense importar on visquen”.

Aquest pròxim curs, són ja més de 20 les xiquetes i els xiquets de la urbanització que estan matriculats per a assistir a classe en el CEIP Lluís Tena. Per primera vegada se supera la vintena de matriculacions, per la qual cosa la Generalitat ha decidit accedir definitivament a la sol·licitud de l'Ajuntament de Sant Jordi, que venia sol·licitant aquest servei des de fa anys.

Iván Sánchez Cifre ha assenyalat que “enguany sobrepassem els 12-14 xiquets matriculats que demanen, per la qual cosa no han pogut denegar-nos l'autobús escolar. Hem aconseguit al final això de l'autobús dels xiquets de Panoràmica a Sant Jordi. Ha costat un any d'intenses negociacions i tràmits i aquesta setmana ens han confirmat que està aprovat. Es tracta d'una molt bona notícia després d'haver fet totes les gestions entre nostra regidor Marisa Ramírez, la insistència i la bona faena de la directora del col·legi i el seu equip directiu, així com la labor del nostre representant en el Consell Escolar, perquè era una petició que hem lluitat i treballat molt”.

Sol·licitud de transport regular de Panoràmica amb Vinaròs

Aquesta no és l'única reivindicació de transport de l'Ajuntament de Sant Jordi a la Generalitat per a millorar els serveis que reben els veïns de la Urbanització Panoràmica. Cal recordar que porten anys sol·licitant el servei diari d'autobús entre la urbanització Panoràmica de Sant Jordi amb Vinaròs en negar-se a assumir-ho la Generalitat, malgrat que és una competència autonòmica.

Es tracta d'una necessitat apressant des de fa molts anys que, cada vegada, s'ha anat fent fonamental per al desenvolupament turístic de Sant Jordi, a més de que és necessari per als desplaçaments de molts dels seus residents per a acudir a realitzar gestions o rebre serveis sanitaris i de tota mena que solament es presten a Vinaròs.

Cal tindre en compte que les negociacions amb la Generalitat venen des de 2015, quan ja es va parlar amb la Conselleria de Mobilitat per a veure les mancances en els municipis i posar-los remei. L'alcalde de Sant Jordi, concretament, va argumentar que el servei de transport públic entre Vinaròs i el nucli urbà ja estava bé, hi ha dos viatges al dia amb Vinaròs, però la urbanització Panoràmica es quedava sense aqueix servei d'autobús subministrat per l'administració autonòmica per no estar al costat de la N232. Des de l'Ajuntament de Sant Jordi han estat demanant aquest servei almenys una vegada al dia un viatge des de Panoràmica, alguna cosa que mai ha aprovat la Generalitat.

Te puede interesar
Lo más visto