Espai LaGranja pren el pols al sector dansa

L’Espai LaGranja, espai de recursos i mediació per a la dansa i les arts del moviment adscrit a l’Institut Valencià de Cultura, organitza una jornada d’escolta del sector i un taller de recerca de noves estètiques de moviment

Cultura 14 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
220913_EDUC_foto01_Espai_Lagranja

L’escolta del desig i la construcció col·lectiva. Espai LaGranja vol escoltar el que els professionals del sector dansa han de dir. El centre de creació de l’Institut Valencià de Cultura organitza, aquest dimecres 14 de setembre, una jornada d’escolta per a conéixer de primera mà quines necessitats específiques tenen els creadors davant de la pròxima temporada.

Des del centre de recursos volen ajudar a fer que el sector tinga el màxim protagonisme en el disseny de les activitats que desenvolupa. Amb aquesta jornada d’escolta al sector s’assumeix la necessitat de reflexionar col·lectivament sobre quina mena de cultura es genera des d’Espai LaGranja, que ja ha esdevingut un element estructurador del sector dansa.

“El projecte d’Espai LaGranja s’ha concebut com un organisme molt viu, que es va adaptant a les circumstàncies de cada moment, i per això volem escoltar els professionals del sector. Espai LaGranja està molt lligat al present i al futur de les arts del moviment”, assenyala Guillermo Arazo, director artístic del centre.

A més, a la vesprada, es realitzarà el taller ‘A la recerca de noves estètiques de moviment’, una trobada creativa entre Gaston Core i Nico Yao Dapre (AKA Oulouy) entorn del projecte ‘The Very Last Northern White Rhino’, que es presentarà a la sala Carme Teatre.

Aquest taller està destinat a professionals de la dansa qCrmeue vulguen desenvolupar processos d’investigació a partir d’una tècnica específica de moviment (danses urbanes, danses tradicionals, etc.). Té com a objectiu l’assimilació d’eines bàsiques de composició i la reflexió sobre conceptes relacionats amb la producció de sentit en l’obra coreogràfica.

El taller està dividit en dos apartats: una primera part en què s’exposaran els conceptes que serviran per a entendre com funciona la significació en el procés de creació i la percepció de l’espectador.

En la segona part es facilitaran exercicis pràctics entorn de seqüències de moviment improvisades. S’analitzarà la manera en què pensament i acció es relacionen en el procés creatiu i com treballar a partir d’un concepte articulador, la intuïció i la improvisació per a consolidar una estructura significativa per la qual puga fluir el sentit de la peça.

Te puede interesar
Lo más visto