Orpesa celebra una jornada centrada en la innovació amb el taller Missions Objectius 2030

Es tracta d'una trobada que ha reunit diferents agents locals entorn de tres taules de debat sobre inclusió, sostenibilitat i dinamització

General 16 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
Taller Missions 2030

L'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL) d'Orpesa va acollir, ahir a la vesprada, una reunió amb agents locals que va servir per a posar sobre la taula diferents propostes amb l'objectiu d'elaborar un pla estratègic d'actuació en el marc del Programa den Municipis Innovadors de la Generalitat Valenciana. Així mateix, amb la celebració d'aquest taller participatiu sota el nom Missions Objectius 2030, es va validar el marc estratègic d'innovació iniciat del treball d'anys anteriors i de les dues sessions de treball que van tindre lloc el mes de juliol passat en l'espai de les Naus (València).

L'alcaldessa d'Orpesa i Regidora d'Ocupació, Comerç, Desenvolupament Local i Emprenedors, Araceli de Moya, es va sumar a la jornada a la qual també va assistir la vicealcaldessa, María Jiménez; el regidor de Medi Ambient, Jordi Llopis; i la regidora de Turisme, Silvia Arnau. 

De Moya ha destacat “la participació del teixit empresarial local, la implicació del qual és imprescindible si es vol aconseguir un projecte d'innovació sòlid i a llarg termini”. D'altra banda, la primera edila ha volgut agrair la col·laboració amb organismes, entitats i experts, els qui “aporten un punt de vista tècnic que ajuden a completar el nostre pla estratègic”.

La reunió Missions Objectius 2030 ha consistit en tres taules de treball que s'han centrat en els eixos sobre els quals es fonamenten les propostes per al pla estratègic d'actuació. La primera d'elles, ‘Ciutat inclusiva’, ha tingut com a punts principals l'accessibilitat, la connectivitat universal i la creació d'ocupació. La taula ‘Ciutat verda’ ha versat sobre la transició energètica, la promoció d'energies renovables, la descarbonització, la mobilitat sostenible, la promoció del consum de proximitat i de l'agricultura ecològica. I, finalment, amb ‘Ciutat innovadora i dinamitzadora’ s'ha debatut sobre la digitalització, el foment de la innovació i l'atracció del talent.

Cal recordar que Orpesa ha sigut seleccionada per la direcció general d'Innovació de la Generalitat Valenciana, dins del programa de Municipis Innovadors al costat d'altres cinc localitats de la Comunitat Valenciana. En un altre àmbit, el Ministeri de Ciència i Innovació també va reconéixer a Orpesa com a Ciutat de la Ciència i la Innovació,
en el marc de la xarxa nacional Innpulso.

Te puede interesar
Lo más visto