La Generalitat posa en marxa una agenda cultural coordinada amb Benicarló i Vinaròs

L’agenda recull la programació de cinc espais i inclou fins a 21 espectacles d’arts escèniques i música per a aquest trimestre

Cultura 20/09/2022 Redacció Redacció
agenda1

La Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, ha posat en marxa conjuntament amb els ajuntaments de Benicarló i Vinaròs una agenda cultural que recull la programació d’arts escèniques i música de cinc espais culturals dels municipis de Benicarló, Vinaròs i Peníscola.

Així ho han anunciat aquest matí el secretari autonòmic de Cultura, Ximo López Camps, l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vinaròs, Fernando Juan, en un acte celebrat al Palau de Congressos de Peníscola.

La iniciativa presenta, per part de l’Ajuntament de Benicarló, les activitats del Mucbe, l’Auditori Pedro Mercader i el Magatzem de la Mar; des de l’Ajuntament de Vinaròs, s’inclouran les activitats de l’Auditori Municipal; i per part de la Generalitat, la programació del Palau de Congressos de Peníscola.

El secretari autonòmic ha destacat «l’entesa entre la Conselleria i els dos ajuntaments per a coordinar una agenda cultural al Maestrat que, sumant, fa que aportem una programació de qualitat i variada a les comarques del nord».

«Es tracta de 21 espectacles d’arts escèniques i música en què el beneficiari absolut és el públic dels pobles del nord», ha emfatitzat el secretari autonòmic, i ha afegit que «aquesta iniciativa pionera que posem en marxa al Maestrat per a cosir i vertebrar de propostes culturals la comarca és modèlica i per a nosaltres, com a Generalitat, és un pas importantíssim després que ja estem en la segona temporada de programació regular en el Palau de Congressos de Peníscola».

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha assenyalat que «la realització d’una agenda cultural amb la programació d’arts escèniques de Benicarló, Vinaròs i Peníscola és una ferramenta imprescindible per a comunicar la gran oferta cultural del territori i oferir totes aquestes propostes als veïns i veïnes de les tres ciutats, tota una oferta de proximitat cultural i que, a la vegada, es converteix en una potent programació per a tota la comarca».

Per la seua part, el regidor de Cultura de Vinaròs, Fernando Juan Boix, ha recordat que «des de fa temps, Vinaròs forma part activament del Circuit Cultural Valencià, que és una gran eina de descentralització i ens permet a molts pobles llunyans a València poder gaudir d’una programació de teatre professional estable i en xarxa».

Finalment, el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha recordat que «amb la realització d’aquesta agenda s’ha pensat, en primer lloc, en el públic, ja que la mesura possibilitarà gaudir de la millor oferta cultural i no haver d’escollir entre un espectacle o un altre» i ha assegurat que es busca «aconseguir construir entre els espais culturals de la comarca un circuit amb una programació de qualitat i de servei públic».

L’agenda cultural conjunta té caràcter trimestral i en la primera entrega inclou espectacles a la comarca amb una programació que portarà obres de teatre com el Premi Max a la millor autoria revelació 2021, ‘Los remedios’, ‘El tocadiscos de Fuster’ o ‘Turistas’. Destaca també la programació familiar amb espectacles com ‘La Via Làctia’, ‘Satisfacshow’ o ‘La barca’.

L’agenda impresa en paper es pot recollir als espais culturals de Benicarló i Vinaròs i al Palau de Congressos de Peníscola.

Te puede interesar
Lo más visto