Els centres CEDES de la Diputació de Castelló acolliran nous cursos sobre gestió ambiental

També es realitzaran formacions relacionades amb l'administració, dinamització en el temps lliure i atenció sociosanitària

General24 de septiembre de 2022RedaccióRedacció
20220914_FOTO_Pau Ferrando

La Diputació de Castelló, a través del Servei de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, ha organitzat nous cursos sobre gestió ambiental en els centres CEDES per tal de donar resposta a les necessitats climàtiques de cada municipi de Castelló.

Aquests cursos formen part dels cinc tallers d'ocupació que s'han organitzat en l'interior de la província, amb una subvenció d'1.256.772 euros de LABORA per a la convocatòria 2022 del programa mixt d'ocupació i formació.

En aquest sentit, el diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha reivindicat la necessitat d'oferir aquest tipus de formacions «després dels esdeveniments viscuts en alguns municipis de l'interior durant aquest estiu».

«Es tracta d'un perfil professional que cada vegada serà més demandat atés per les característiques del canvi climàtic, per això, des de l'àrea de Promoció Econòmica donem resposta a les necessitats del territori i de la crisi climàtica que fa que siga necessari que hi haja cada vegada més persones formades en atendre aquesta gestió forestal», ha expressat Ferrando.

Els altres cursos estan dividits en quatre especialitats formatives diferents en el Centre Sociocultural de Benassal, amb l'especialitat en tasques administratives, en el CEDES Albocàsser amb dinamització del temps lliure infantil i juvenil, en el centre CEDES de Llucena i el Centre de Desenvolupament Rural de Vilanova de Viver amb atenció sociosanitària a persones amb dependència.

Com a novetat, aquest any s'impartirà en el centre CEDES de Sogorb el certificat de professionalitat de «Gestió Ambiental». Per això, el diputat encarregat de l'àrea ha assenyalat «la importància d'oferir tallers en la gestió ambiental des de la Diputació, per tal de fer front a nous reptes que haurem d'assumir amb els efectes del canvi climàtic i millorar, per altra banda, la inserció laboral juvenil per combatre el despoblament i l'envelliment de l'interior».

Per segon any consecutiu la Diputació manté una quantia superior als 1.200.000 euros en programes d'ocupació i formació en zones rurals. L'objectiu específic dels tallers és contribuir a la dinamització del territori i a la millora de l'ocupació rural, amb la finalitat de descobrir noves oportunitats i arrimar la formació per a la inserció laboral a l'interior de la província de Castelló.

D'aquesta manera, es preveu contrarestar les diferències demogràfiques de la província i assegurar un accés igualitari als recursos, en especial en l'accés a l'ocupació i la formació en el medi rural.

Els tallers que es sol·liciten formaran a cinquanta persones en les especialitats descrites, facilitant així l'obtenció d'una titulació oficial mitjançant certificats de professionalitat que permeten la millora de la qualificació i l'adquisició d'experiència professional.

A més, comptaran cadascú d'ells amb personal directiu i docent de cada especialitat sol·licitada.

Segons han informat des de l'àrea de Promoció Econòmica, en aquests moments s'està realitzant el procés de selecció de personal i alumnat i els tallers s'iniciaran de manera progressiva durant els mesos d'octubre, novembre i desembre d'aquest any.

Te puede interesar
Lo más visto