Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Els lladres del camp roben fins a productes fitosanitaris per l'elevat preu que aconsegueixen

Un associat d'AVA-ASAJA a Nules denuncia el trencament d'una porta metàl·lica en una caseta i la sostracció de fitosanitaris i utensilis per valor de 4.000 euros  

General 21/09/2022 Redacció Redacció
ava_robo_nules

Els robatoris en el sector agrari solen centrar-se en les instal·lacions de reg, objectes metàl·lics i collites amb un alt valor en el mercat. Però, a causa de l'encariment històric dels inputs, els lladres han començat a posar el seu punt de mira també cap a una altra mena de productes com els fitosanitaris.

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) denúncia que un associat de Nules, Antonio Lucas, acaba de ser víctima d'un assalt a una caseta de camp on els lladres van mostrar una especial prioritat per emportar-se els productes fitosanitaris que estaven guardats i l'ús dels quals resulta necessari per a fer front tant a les males herbes com a les plagues i malalties dels cítrics. També van robar un polvoritzador de piles dedicat a la realització d'aplicacions de tractaments i diferents utensilis que s'empren en labors agràries. El valor econòmic d'aquestes sostraccions, així com de la reparació de la porta i la paret que els assaltants van tombar després de violents colps, ascendeix a uns 4.000 euros. La denúncia ja ha sigut interposada davant la Guàrdia Civil.

L'organització agrària adverteix que els principals inputs s'han encarit d'una manera brutal en l'últim any. La majoria dels productes fitosanitaris que s'usen en l'agricultura valenciana han duplicat el seu preu, la qual cosa atrau als lladres. Per això, AVA-ASAJA reclama a les administracions que intensifiquen la vigilància tant de les parcel·les com dels punts de recepció de les mercaderies robades a fi d'atallar els robatoris en el medi rural.

Segons l'associació, en aquest cas s'ha denunciat el delicte, però en la majoria de robatoris no es denuncia perquè els agricultors han arribat a la conclusió que denunciar no serveix per a res i suposa una pèrdua de temps. No obstant això, AVA-ASAJA demana i recomana a tots els agricultors i ramaders que patisquen robatoris que interposen denúncies, simplement per solidaritat amb el col·lectiu agropecuari, ja que si no es fa, des de la Delegació del Govern, basant-se en la reducció de denúncies, conclouen i informen que disminueix el nombre de robatoris i, per tant, no es prenen mesures més contundents contra aquesta xacra que es ve patint greument des de fa dècades.

Te puede interesar

_DSC7539

La Diputació haja aprovat un conveni de 150.000 euros per a promocionar turísticament els pobles de l'Alt Palància que van resultar afectats per l'incendi de l'any 2022.

Redacció
General 16/05/2023

aquesta aportació de 150.000 euros prové del Patronat Provincial de Turisme i serà gestionada per la Mancomunitat Intermunicipal de l'Alt Palància. Aquesta col·laboració entre diferents institucions demostra un esforç conjunt per a reforçar el sector turístic en aquesta zona i ajudar a compensar els efectes negatius de l'incendi sobre l'economia local.

Lo más visto

Newsletter