Orpesa presenta la campanya ‘Festes segures per a totes’ per a la prevenció d'abusos i agressions sexuals en les festes

La Regidoria d'Igualtat instal·larà punts violeta, arcs de Sant Martí i un altre de salut sexual els dies 3 i 8 d'octubre

General 21 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
II Campaña prevención abusos fiestas 2022

L'Ajuntament d'Orpesa ha presentat la segona campanya de Prevenció dels Abusos i les Agressions Sexuals en les Festes Patronals de la Verge de la Paciència; uns festejos que s'iniciaran dissabte que ve i que es prolongaran fins al 9 d'octubre. Sota el lema ‘Festes segures per a totes’, la Regidoria d'Igualtat pretén conscienciar a la ciutadania en la prevenció dels abusos i agressions sexuals.

És per això que, tal com ha anunciat la regidora de l'àrea, Micaela Bermúdez, “instal·larem dos punts violeta, un punt arc de Sant Martí i un altre espai de salut sexual, aquest últim gràcies a l'associació Casda, en el qual s'informarà sobre la prevenció de malalties de transmissió sexual com el VIH”. Uns espais que estaran oberts al públic durant el Dia de Paelles (3 d'octubre), en horari de 13.00 a 18.00, i la nit del concert de Nil Moliner que coindice també amb el festival de música remember i la discomòbil (8 d'octubre), de 00.00 a 3.00 de la matinada.

Els punts violeta i el punt arc de Sant Martí comptaran amb agents d'igualtat especialitzades per a informar a totes i a tots els que vulguen acostar-se. Així mateix, els assistents podran sumar-se a un photocall reivindicatiu on fer-se fotografies que podran ser compartides a través de xarxes socials etiquetant a l'Ajuntament d'Orpesa i a la Regidoria d'Igualtat. A més, tal com ha avançat Bermúdez, “en els punts violeta repartirem marxandatge i uns cobreix gots protectors per a evitar agressions sexuals per submissió química”. 

D'altra banda, durant aquestes festes patronals es repartirà, en les zones que acullen activitats d'oci, cartelleria en la qual es recull un decàleg de bones pràctiques que té com a objectiu conscienciar en la prevenció de conductes d'abús o agressió cap a les dones i xiquetes o cap a les persones en funció de la seua orientació sexual o identitat de gènere.

Amb tot, Bermúdez ha demanat la col·laboració de tota la ciutadania “per a aconseguir gaudir de les festes i aconseguir espais segurs per a les dones en els quals el respecte i la tolerància s'impose”, així com per a “bandejar actituds homofòbiques”.

Te puede interesar
Lo más visto