L'Alcora augmentarà en 100 euros les ajudes al transport per a l'alumnat d'estudis no obligatoris 

A més, les ajudes es faran extensives a les persones pertanyents a col·lectius vulnerables que assistisquen a centres especials

Economía 22 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
Falomir y Periz 1

L'Ajuntament incrementarà en 100 euros les ajudes al transport per a l'alumnat de la localitat que cursa estudis no obligatoris (universitaris, màsters, batxiller, cicles formatius, conservatori…) fora de l'Alcora. Així ho han anunciat l'alcalde, Samuel Falomir, i la regidora d'Educació, Vanessa Periz.

D'aquesta manera, l'augment de l'ajuda en concepte de desplaçament i allotjament per a estudiants de batxiller, conservatori i cicles formatius passarà de 100 a 200 euros, i per a estudiants universitaris i de màsters, l'apartat d'altres despeses (desplaçament, allotjament i material) passarà de 400 a un màxim de 500 euros.

Aquest increment es farà efectiu en la pròxima convocatòria de les ajudes municipals dirigides a ensenyaments no obligatoris, corresponents al curs 2022/2023, que el consistori llançarà l'any vinent.

D'altra banda, Falomir ha informat que les ajudes es faran extensives a les persones pertanyents a col·lectius vulnerables que assisteixen a centres especials (Fundació Alzheimer, centres ocupacionals…).

“El nostre compromís amb els joves i la ciutadania ens ha portat a adoptar aquesta mesura amb la qual volem alleujar la càrrega econòmica i ajudar les famílies a sufragar les despeses que generen els desplaçaments en un moment en el qual la situació econòmica a nivell general està sent complicada”, ha manifestat l'alcalde.

Falomir ha concretat que, amb aquesta iniciativa, “a més de facilitar l'accés a l'ensenyament, volem fomentar l'ús del transport públic en la mobilitat quotidiana com a mitjà més segur i sostenible”. 

Te puede interesar
Lo más visto