AVA-ASAJA denuncia una campanya d'assetjament de la Guàrdia Civil i Inspecció de Treball en la verema

Viticultors d'Utiel-Requena critiquen aquest “desproporcionat dispositiu amb afany recaptatori” en uns dies amb molta càrrega de treball i falta de mà d'obra

Successos 22 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
la_vendimia-830x415
Font: Vinoscutanda.com

A la reducció de collita a causa de la sequera i la pedra, a l'escalada dels costos de producció i als baixos preus del raïm se suma un nou problema per als viticultors d'Utiel-Requena. L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) denúncia “una campanya d'assetjament” per part de la Guàrdia Civil i la Inspecció de Treball dirigida a viticultors que no sols està provocant un perjudici econòmic inassumible en molts casos, sinó que, en última instància, està dificultant les labors de la verema en uns pocs dies en què s'acumula molta càrrega de treball i hi ha problemes per a trobar mà d'obra.

Per a l'organització agrària, es tracta d'un “desproporcionat dispositiu del Govern amb un evident afany recaptatori sobre un sector que està travessant una greu crisi de rendibilitat i la supervivència de la qual resulta fonamental per a l'economia i el paisatge de les zones de l'interior”. A més de les reiterades inspeccions de treball, que pràcticament es repeteixen totes les temporades, els productors traslladen el seu malestar perquè la Guàrdia Civil assenyala motius de sanció que mai abans s'havien contemplat com la senyalització dels tractors i els remolcs que transporten el raïm.

AVA-ASAJA ja va advertir abans de l'estiu que Inspecció de Treball havia dedicat un ampli dispositiu en La Marina, consistent en quatre vehicles de la Guàrdia Civil i fins i tot un helicòpter, per a efectuar controls sobre l'activitat agrària. Per això, l'associació insta el Govern a “deixar de perseguir els agricultors i a centrar les seues prioritats sobre les grans empreses o sobre la pròpia Administració, que és la primera que incompleix en la temporalitat dels treballadors públics. Amb tant d'assetjament administratiu i burocràtic al sector agrari, al final el que sembla que volen aconseguir i efectivament estan aconseguint les administracions és que abandonem els nostres camps i les nostres granges”.

Te puede interesar
Lo más visto