Castelló aborda amb el Consell Agrari l'organització del primer mercat agroecològic de venda directa i proximitat

Transició Ecològica organitza una reunió informativa amb productors de la zona el 10 d'octubre

Economía 22 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
21-09-2022 consell agrari

El regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha compartit aquest dimecres amb els representants del Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat l'organització del primer mercat agroecològic de venda directa i de proximitat de la ciutat. Aquesta iniciativa es posarà en marxa a finals d’any i es projecta per a millorar la rendibilitat al sector primari, oferint els seus productes a preus justos i sense intermediaris, propiciar una alimentació de temporada i saludable i reduir la petjada ecològica.

“La pandèmia primer i ara la inflació ha posat de manifest la importància d'avançar cap a la sobirania alimentària i models agroalimentaris més sostenibles i de proximitat. El Mercat es crea com un espai de venda directa de productes de quilòmetre zero que té l'objectiu de fomentar una agricultura i ramaderia agroecològica, animar a la incorporació de nous productors, promoure preus i apostar per un consum saludable”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro

La iniciativa es desenvoluparà a la fi d'enguany en un espai públic per determinar, els primers dissabtes de cada mes. Constarà de 20 parades amb cinc categories de productes. La primera: verdura, hortalisses i fruites. La segona: farina, pa, dolços, llegums i fruita seca i derivats. La tercera: oli, conserves, va vindre i begudes vegetals. La quarta, mel, formatges, i yogurts, ous i carns i embotits. I la cinquena comprendrà a comerços minoristes amb aliments frescos i elaborats que no disposen les persones productores agroalimentàries.

La proposta s'impulsa amb l’assistència externa de la Fundació Entretantos. El dilluns 10 d'octubre s'ha programat una reunió informativa oberta a productors i productors de la zona per a explicar les bases per a participar. Serà en la Cambra Agrària Municipal, a les 18.30 hores. Les persones interessades poden informar-se a través del correu electrònic [email protected].

Aquest mercat serà el punt de venda directa que es desenvolupa a Castelló al costat de la Fira de la Taronja. Té el repte de potenciar els canals curts de comercialització i una alimentació sostenible, així com reforçar els vincles de cooperació del teixit social que participa en el sistema agroalimentari, especialment, entre persones productores i consumidors.

La venda directa és una de les mesures que integra el Pla de Reactivació Agrària dissenyat per la Regidoria que dirigeix Fernando Navarro.

Te puede interesar
Lo más visto