Castelló sensibilitza a la ciutadania entorn a la prostitució i el tràfic de persones amb finalitat sexual

El vídeo, realitzat per Yolanda Domínguez, es distribuirà a través de les xarxes socials

General 23 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
A DOMICILI_fotograma 01 (1)

En el marc de l'III Pla Municipal d'Igualtat d'Oportunitats de Dones i Homes i del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, la regidoria de Feminisme i LGTBI presenta l’spot titulat “A DOMICILI” amb l'objectiu de sensibilitzar a la ciutadana sobre la realitat existent entorn de la prostitució i el tràfic de persones amb finalitats d'explotació sexual. Verònica Ruiz, qui encapçala l’Àrea, ha afirmat que “el que volem és que arribe un dia en el que aquest tipus de campanyes ja no siguen necessàries” perquè “hem aconseguit eradicar el masclisme en totes les seues formes”, ha continuat Ruiz.

El vídeo de l'Ajuntament de Castelló “A DOMICILI” es distribuirà a través de les xarxes socials a partir del 23 de setembre, data en la qual es commemora el Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i Trànsit de Dones, Nenes i Nens, instaurat per la Conferència Mundial de la Coalició Contra el Tràfic de Persones en coordinació amb la Conferència de Dones que va tenir lloc en Dhaka, Bangladesh, al gener de 1999, per a celebrar la promulgació de la Llei 9.143 el 23 de setembre de 1913 a l'Argentina, la primera norma legal en el món contra la prostitució infantil.

A més el vídeo es projectarà en el Teatre del Raval, al costat de les activitats que se celebren en el mateix en les pròximes setmanes. També s'oferirà als centres educatius per a la seva utilització com a eina de sensibilització de l'alumnat en aquesta matèria. Ruiz ha incidit en la necessitat “que els centres educatius de Castelló s’impliquen en campanyes com aquesta”, ja que “per tal d’assolir una societat amb igualtat real cal que comencem des de la base i l’educació en forma part fonamental per al creixement des d’una perspectiva feminista”, ha finalitzat Verònics Ruiz.

El vídeo, de dos minuts de durada, ha estat realitzat per la reconeguda artista visual Yolanda Domínguez, amb experiència en l'elaboració de peces audiovisuals l'objectiu de les quals és desemmascarar el masclisme normalitzat en la nostra cultura. Alguns dels seus treballs més coneguts són “Poses”, una acció en la qual diverses dones imiten les postures absurdes amb les quals se les representa en el món de la moda i causa tot tipus de reaccions d'alarma. La contracampaña “Accessòries i accessibles”, en protesta per un anunci sexista d'una famosa marca d'ulleres que va aconseguir retirar l'anunci i que canviés d'agència de publicitat. “Nens Vs. Moda”, en la qual un grup de nens comenta les campanyes de moda dels últims revelant la violència implícita que existeix cap a la figura femenina. I el més recent “Una dona de l'edat de Clooney” en el qual dones de 60 anys fan un càsting per a coprotagonitzar el pròxim spot de Nespresso.

Participació dels centres educatius

Com a complement d'aquesta campanya de sensibilització, la regidoria de Feminisme i LGTBI oferirà als Instituts d'Educació Secundària la realització de tallers de sensibilització dirigits a alumnat de 4a d'ESO i 1r BATXILLER, amb l'objectiu de sensibilitzar en matèria de prostitució i tràfic de persones amb finalitats d'explotació sexual, i prevenir futurs clients consumidors. Els Tallers, de 2 hores de durada, s'imparteixen a l'aula, en horari escolar, amb presència del professor/a.

Els centres educatius ja poden sol·licitar a l'Ajuntament ([email protected]) la realització d'aquests tallers, que seran impartits per Fundació Salut i Comunitat, ONG, amb àmplia experiència en l'atenció a dones en situació de prostitució i víctimes de tràfic de persones.

Per a aquest curs 2022-23 s'ha incrementat el nombre de tallers davant l'excel·lent acolliment que va tenir aquesta activitat el passat curs, per la qual cosa s'ha previst un total de 40 tallers que s'impartiran en els IES sol·licitants per ordre de sol·licitud. Ja ho han sol·licitat els IES Caminàs, Porcar, La Plana, Miquel Peris, Bovalar i Pi Gros.

Te puede interesar
Lo más visto