Onda llança el projecte ‘Bicicletes Viatgeres’ per a fomentar els hàbits de vida saludables en els xiquets

L'Ajuntament repartirà 160 bicicletes i cascos entre els centres d'educació infantil del municipi

General 24 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
Onda lanza el proyecto ‘Bicicletas Viajeras’ para fomentar los hábitos de vida saludables en los niños

L'Ajuntament d'Onda, en la seua aposta per fomentar els hàbits de vida saludables i la mobilitat sostenible, s'ha aliat amb els centres educatius de la ciutat i el professor Víctor Arufe Giraldez, per a llançar un pioner projecte sota el nom ‘Bicicletes viatgeres’.

D'aquesta manera, el Consistori repartirà 160 bicicletes i cascos en els centres amb l'objectiu de millorar la psicomotricitat i l'activitat física en edats primerenques i que els més xicotets puguen incorporar la bicicleta en el seu dia a dia. Així ho ha donat a conéixer aquest matí, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, al costat del regidor de Ciutat Saludable, Paco Pastor; i la regidora d'Educació, Estela Badenes en una roda de premsa. En l'acte de presentació també han participat els directors dels centres educatius d'Infantil del municipi.

Gràcies a ‘Bicicletes Viatgeres’ es fomentarà la col·laboració entre els centres, ja que podran compartir els resultats i les experiències dels xiquets i xiquetes amb la bicicleta, a la mateixa vegada que es comprometran amb l'ús responsable del material.

Amb aquesta aposta de l'equip de govern municipal, els centres podran treballar amb els xiquets múltiples continguts que ajudaran al seu desenvolupament, abordant el treball de variables psicològiques i psicosocials com l'autoestima, l'autoconfiança i l'educació viària, entre altres.

Sobre aquest tema, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha destacat: “A Onda tenim clar que volem un model de ciutat pensat per i per als xiquets, perquè puguen aprendre jugant”. La primera edil també ha manifestat la importància d'aquesta iniciativa que suposarà una oportunitat per a aquelles famílies que no es poden permetre adquirir una bicicleta. “Volem que els ondenses tinguen totes les facilitats per a poder criar als seus fills a la nostra ciutat”, ha afegit.

Onda Saludable

Cal destacar que el projecte ‘Bicicletes Viatgeres’ està alineat amb l'Agenda urbana 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU, contribuint a la salut i benestar dels veïns, l'educació de qualitat i a generar una ciutat i comunitat més sostenible.

Te puede interesar
Lo más visto