José Martí assistirà a Cersaie per a reforçar el suport de la Diputació de Castelló al sector ceràmic de la província

El president mantindrà contacte amb la patronal i l'ITC per a organitzar l'agenda de visites i es reunirà amb el president provincial de la ciutat de Reggio Emilia

General 26 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
_DSC6574(1)

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, assistirà a la fira internacional de la ceràmica Cersaie que se celebrarà a Bolonya (Itàlia) del 26 al 30 de setembre amb l'objectiu de reforçar el suport de la diputació al sector ceràmic de la província. Mantindrà contacte amb la patronal i l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) per a organitzar l'agenda de visites als expositors de Castelló i donar suport institucional a un dels sectors productius més importants de la província “per a continuar generant noves oportunitats en el nostre territori”.

Martí ha destacat que la indústria ceràmica “ha estat i és un dels motors vitals de l'economia provincial i de la creació de riquesa i ocupació. Per això, continuarem treballant per a fomentar l'ús del producte ceràmic castellonenc com un material de primera qualitat amb enormes possibilitats en la seua aplicació”.

També té previst reunir-se amb el president provincial de Reggio Emilia, Giorgio Zanni, amb qui podrà intercanviar estratègies a més de mantenir una escolta activa quant a les iniciatives de totes dues institucions.

Martí ha reiterat que la Diputació de Castelló “està i estarà al costat d'un sector que a la província de Castelló concentra el 95% de la producció a Espanya, amb prop de 5.500 milions de facturació i generant més de 17.000 ocupacions directes” i que, “per això, no podíem faltar a aquesta cita amb la ceràmica”.

Així mateix, ha valorat el “treball conjunt” entre la institució i el sector “perquè entenem que tots junts conjuminem més força per a protegir la ceràmica”. “Un exemple d'aquest treball conjunt ha estat l'anunci del Govern d'Espanya d'incloure la cogeneració en la indústria ceràmica dins del mecanisme de l'excepció ceràmica”, ha afegit.

Martí ha conclòs afirmant que “en aquesta cita internacional, estem més presents que mai perquè els professionals ceràmics sàpiguen que estem al seu costat, gestionant de la millor manera possible aquests complicats moments”.

Te puede interesar
Lo más visto