El Consell agilita la posada en marxa del bo digital de 240 euros i incorpora una desena d'empreses de telecomunicacions

El bo ajudarà a finançar la contractació de nous serveis de connexió a banda ampla o l'augment de la velocitat dels ja contractats 12.600 famílies valencianes

General 02 de octubre de 2022 Redacció Redacció
200221_FOTO_1_PRE_PLE_CONSELL_ALACANT

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, a través de la Direcció General per a la Lluita contra la Bretxa Digital, invertirà més de tres milions d'euros provinents dels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (MRR) a ajudar a pagar la factura d'accés a internet de més de 12.600 famílies valencianes. A aquest projecte s'han sumat una desena d'empreses de telecomunicacions que seran les encarregades de reflectir en les seues factures la bonificació de 240 euros, repartits en 12 mensualitats del qual es beneficiaran les famílies valencianes.

Després de la crida realitzada pel Consell perquè les operadores pogueren adherir-se al programa de Bono Digital, un total de 10 operadores han entrat en el programa, entre les quals s'inclouen les més importants del país, així com unes altres d'àmbit local. Les empreses que aplicaran el descompte de 20 euros mensuals en la factura d'internet a les famílies beneficiàries del Bo Digital són: Vodafone, Telefónica, Xfera Mòbils s.a.o. (MásMóvil), Network Fibra València s.l, Ibèrica de Xarxes s.l., Quantis Global s.l. (Eurona), Energy Consulting Albir s.l., Crevinet Fibra s.l, Cable Aire World s. a. i Airsip Telecomunicacions s.l.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha explicat que els més de 3 milions d'euros cobriran l'emissió de més de 12.600 bons amb un import anual de 240 euros que seran repartits en 12 mensualitats durant els anys 2022 i 2023.

“Des del Consell tenim clar que la digitalització ha d'arribar a tota la societat i no podem avançar si part d'ella es queda arrere. Som conscients de la necessitat de desenvolupar polítiques efectives que garantisquen un accés universal a internet, a fi de tancar la bretxa digital d'accés existent en la nostra Comunitat, i reduir així les bretxes socials”, ha destacat la consellera Bueno.

D'aquesta manera, el Consell es marca un objectiu clar que és garantir la connectivitat digital per al 100% de la població valenciana, amb la finalitat que s'acabe amb la bretxa digital tant en zones urbanes com rurals, la qual cosa permetrà l'accés digital des de tot el territori i a qualsevol col·lectiu social a serveis educatius, culturals, sociosanitaris i de comerç de béns i serveis.

Te puede interesar
Lo más visto