Castelló commemora aquest divendres el Dia Internacional de les Persones Majors

La plaça Major acollirà les activitats i s'informarà sobre el projecte de Castelló: Ciutat Amigable amb les Persones Majors

General 28 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
21-09-22 Consejo de las personas mayores

La plaça Major de Castelló acollirà aquest divendres els actes commemoratius del Dia Internacional de les Persones Majors que se celebra cada 1 d'octubre. La jornada començarà a les 11 hores amb diverses activitats i punts d'informació per a la gent gran en una jornada que recupera la normalitat després de la pandèmia. La jornada servirà a més per a informar sobre els treballs d'elaboració del segon Pla d'Acció del projecte de Ciutat Amigable amb les Persones Majors, que definirà les accions a realitzar a la ciutat a través de les propostes i participació de la gent gran.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha animat a participar en els actes i activitats previstes per a aquest dia i ha destacat l'aposta del govern local per “continuar millorant la qualitat de vida de les persones majors de la ciutat, impulsant la seua participació en la vida pública, fomentant l'envelliment actiu i abordant accions per a la prevenció de la dependència”.

Els actes arrancaran aquest divendres a les 11 hores en la plaça Major amb la lectura del manifest dedicat a aquest dia. A continuació, tindrà lloc l'actuació de la rondalla de gent gran de ‘La Panderola’, hi haurà un racó esportiu amb el lema ‘Majors en moviment’ i diferents llocs informatius.

En aquest sentit, la regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera, ha explicat que en el lloc informatiu de l'Ajuntament hi haurà espai per a informar sobre l'elaboració del projecte ‘Castelló: Ciutat Amigable amb les persones majors’. Ribera ha recordat que, des de la regidoria s'ha encarregat a la Universitat Jaume I l'elaboració de l'estudi diagnòstic que permetrà elaborar posteriorment el pla d'acció per a avançar cap a una ciutat més inclusiva i amigable amb les persones majors. “A través d'aquest projecte estem facilitant que les persones majors participen en el disseny de la ciutat que volen i aportar les seues propostes de millora”, ha apuntat.

A més d'informar sobre aquest projecte, la Universitat Jaume I participarà amb la instal·lació d'un dispositiu nou per a la detecció de la fragilitat de les persones majors.

Durant la jornada també s'aportarà informació sobre els serveis i projectes municipals, així com d'altres organitzacions com el Telèfon de l'Esperança.


La commemoració del Dia Internacional de les Persones Majors finalitzarà amb una actuació de la Banda Municipal en el Teatre del Raval a les 19.00 hores.

Te puede interesar
Lo más visto