Més de 35 empreses ondenses mostren al món les innovacions en ceràmica en la fira de Cersaie

L'alcaldessa d'Onda recolza a les marques locals i inicia les obres per a millorar les zones industrials

General 29 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
Más de 35 empresas ondenses muestran al mundo las innovaciones en cerámica en la feria de Cersaie

Un total de 37 signatures ondenses mostraran al món durant aquesta setmana les tendències més avantguardistes i les innovacions ceràmiques en el Saló Internacional del Taulell de la fira italiana de Cersaie. L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha mostrat el seu suport a les marques locals amb una visita als estands en les quals ha felicitat els empresaris per continuar apostant per un producte que identifica el senyal d'identitat dels ondenses com és la ceràmica.

 Així mateix, la primera edil ha ressaltat: “La història d'Onda va parella a l'evolució i creixement de les empreses ondenses que sempre han mostrat la seua aposta per la innovació i la retenció de talent”. Cal destacar que el sector ceràmic en el municipi dona treball directe a més de 2.200 persones i indirectament a altres milers.

 No obstant això, Ballester ha mostrat la seua preocupació per l'actual situació per la qual estan passant les empreses del sector a la província de Castelló: “No és just que el Govern central deixe de costat als empresaris i pose en joc milers de llocs de treball”. “Necessitem que s'actue immediatament perquè les empreses puguen continuar innovant i donant ocupació a tantes famílies”, ha manifestat.

 Cal destacar que, en el ple ordinari de setembre, l'Ajuntament d'Onda va donar llum verda a una Declaració Institucional, dirigida al Govern d'Espanya i la Generalitat Valenciana, en la qual s'exigia la posada en marxa de noves mesures que ajuden a pal·liar els efectes de l'augment del preu del gas natural.

 Millora dels polígons industrials

En paral·lel, Ballester ha anunciat que l'equip de govern municipal continuarà impulsant el desenvolupament dels polígons industrials i ha activat un pla de millora amb l'objectiu de modernitzar-los i dotar a les empreses de les millors infraestructures i serveis. En aquest sentit, l'Ajuntament ha sumat 1.221.800 euros, que s'afigen als quasi 2 milions d'euros invertits durant el primer semestre de 2022.

 Entre les accions que es duran a terme en els pròxims mesos destaca el canvi d'enllumenat per tecnologia LED, la instal·lació de reguladors de cabal i pressió, la millora de la senyalització i identificació dels carrers, la creació d'un circuit de cambres connectat les 24 hores amb la Policia Local; i la construcció i condicionament d'un nou ecoparc en el polígon industrial Sud-13.

Te puede interesar
Lo más visto