L'Hospital General de Castelló instal·la el primer equip de cirurgia robòtica Da Vinci 

El centre castellonenc inicia el període d'entrenament i acreditació amb l'objectiu de començar l'activitat quirúrgica robòtica el mes de novembre

Sanitat 29 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
220927 CASTELLO CIRUGIA ROBOTICA DA VINCI

L'Hospital General de Castelló instal·la el primer equip de cirurgia robòtica Da Vinci i inicia el període d'entrenament, formació i acreditació del personal sanitari amb l'objectiu de començar l'activitat quirúrgica robòtica a principis del mes de novembre. 

L'equip Da Vinci de Castelló ha sigut el primer a instal·lar-se dels tres adquirits recentment per la Conselleria de Sanitat després de l'adjudicació d'un concurs públic de subministrament i manteniment per un import de 9.045.000 milions d'euros. 

Amb la instal·lació dels diferents components tecnològics, s'inicia ara un procés d'entrenament dirigit a personal facultatiu i d'infermeria de l'àrea quirúrgica, que ha començat ja amb el Servei d'Urologia i que continuarà amb altres especialitats com a Cirurgia General, Ginecologia, Otorrinolaringologia, Anestesiologia i el Servei d'Esterilització.

Major recuperació i menor estada hospitalària

La posada en marxa d'aquest equip d'alta tecnologia suposa un important avanç assistencial, ja que el sistema Da Vinci permet realitzar cirurgies mínimament invasives, la qual cosa contribueix a una òptima recuperació del pacient. A més, compta amb un sistema que atorga major precisió en les maniobres quirúrgiques enfront del qual ofereix la cirurgia laparoscòpica tradicional. 

La tecnologia avançada de l'equip robòtic redueix també el temps de convalescència, proporciona millors resultats funcionals i una menor pèrdua de fluids sanguinis, la qual cosa afavoreix una recuperació més ràpida de la persona intervinguda, menors estades hospitalàries i, per tant, un augment de la disponibilitat i gestió dels recursos assistencials. 

Per a acollir aquest equipament s'ha dut a terme el condicionament d'una part de l'àrea quirúrgica amb el reforç d'instal·lacions per part del Servei de Manteniment i Electromedicina. 

L'Hospital General de Castelló, a través de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, està duent a terme un important pla d'inversió per a la renovació d'equips tecnològics com és la instal·lació durant aquest any d'un nou angiógrafo, dos TAC i ara la cirurgia robòtica.

Te puede interesar
Lo más visto