Marco recolza en Cersaie al sector ceràmic i reivindica un front comú davant les seues necessitats

L'alcaldessa es reuneix amb Ascer i Anffecc per a traslladar el suport institucional de Castelló i conjuminar esforços davant la crisi energètica

Economía 29 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
27-09-22 Marco en la reunión con representantes de ANFFECC, de ASCER y de la Autoridad Portuaria

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat aquest dimarts Cersaie, el Saló Internacional de la Ceràmica que se celebra a Bolonya i que és tot un aparador internacional per a la indústria taulellera. La cita, que se celebra amb una alta participació d'empreses espanyoles (fonamentalment castellonenques), té lloc en un moment d'incertesa en el sector degut a l'increment dels costos energètics. Marco ha destacat que aquesta visita es produeix per a “mostrar el suport institucional de l'Ajuntament de Castelló i de la ciutat a la indústria ceràmica en aquests moments tan complicats per la crisi energètica”.

En Cersaie, l'alcaldessa ha mantingut una reunió amb Vicente Nomdedéu, president de l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer), i amb Fernando Fabra, president de l'Associació Nacional de Fabricants de Fregides, Esmalts i Colors Ceràmics (Anffecc), junt a Rafa Simó, president de l'Autoritat Portuària de Castelló i altres representants del sector.

“En aquesta trobada hem abordat la situació actual del sector a Espanya i Itàlia davant l'encariment de l'energia i hem apuntat a la necessitat de fer un front comú a Brussel·les, així com a traslladar la problemàtica a altres administracions en suport a la viabilitat d'aquest sector”, ha explicat Marco.

L'alcaldessa ha destacat que la trobada es produeix a més per a visibilitzar el suport institucional a una indústria amb un fort arrelament en el territori i que dona ús de manera directa a més 17.000 persones. A més, ha recalcat que es tracta d'un sector que aporta el 2,7% del PIB industrial espanyol.

Durant la jornada, Marco ha visitat els estands d’Anffec i Ascer en Cersaie. Així mateix, l'alcaldessa ha coincidit amb el seu homòleg de Faenza, Massimo Isola, amb qui ha visitat els llocs de diferents empreses taulelleres de Castelló.

Cal recordar que, a principis de setembre, Marco va participar en Faenza en el fòrum celebrat amb motiu de l'assemblea general de la Ruta Europea de la Ceràmica. Fòrum que va aprofitar per a traslladar ja llavors la preocupació del sector al president de Confindustria Ceràmica, Giovanni Savorani, i a l'eurodiputada i presidenta del Fòrum de la Ceràmica del Parlament Europeu, Elisabetta Gualmini.

Posteriorment, també va mantindre una trobada amb el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana a la província de Castelló, Luis Martí, per a treballar en la mateixa línia de conjuminar forces per a fer front a les necessitats de la indústria.

Te puede interesar
Lo más visto