El Planetari de Castelló mostra astrofotografies del premiat Rafael Ruiz amb grans galaxies i nebuloses

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, destaca l’important paper del Planetari en la divulgació científica

Cultura 30 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
Verònica Ruiz Planetari

El Planetari de Castelló renova les seues exposicions amb una mostra d’Astrofotografia del morellà Rafael Ruiz, expert en fotografía astronòmica i premiat al ‘Insight Investment Astronomy Photographer of the Year’, el concurs de fotografia astronòmica més important i prestigiós del món. Amb l’inici de les visites escolars, el Planetari complementa la seua tasca de divulgació i didáctica científica del cel i l’univers amb imatges de grans galaxies i nebuloses, que es podran visitar fins a juny del proper any.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, que va visitar dimarts la mostra juntament amb l’autor, ha destacat “el paper important que té el Planetari en la difussió de la ciencia i l’astronomia a la ciutat i el seu entorn, amb una reactivació de les visites escolars i familiars i una important dinamització de les activitats, amb més projeccions i tallers que mai”.

L’exposició, cedida al Planetari per l’autor, constarà de 15 a 20 espectrofotografies d’objectes del cel profund, com les galaxies del Triangle, d’Andròmeda, del Remolino, de Bode; o el Cúmul d’Estreles de les Plèiades, la Nebulosa de la Rosetta o el Cinturó i Espasa d’Orión. Cada fotografia anirà acompanyada de la seua descripció, la qual inclourà dades sobre l’objecte, la distància a la Terra, constel·lació a la que pertany, ubicació de la nebulosa en la constel·lació, a més de dades tècniques de la fotografia, per incrementar la difusió de cada un dels elements exposats.

Tanmateix, la mostra inclou algunes gravacions dels vídeos realitzats en format ‘time lapse’ per Rafael Ruiz, que complementen les instantànees de l’Univers.

Te puede interesar
Lo más visto