La Generalitat adjudica la redacció del projecte d'urbanització del futur pol empresarial de la ZAC de l'aeroport de Castelló

El contracte adjudicat definirà el projecte executiu de les obres d'urbanització de la zona, l'inici de les quals està previst l'any que ve

Economía 30 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
220928 foto Aerocas ZAC

La societat pública Aerocas ha acordat l'adjudicació de la redacció del projecte d'urbanització de la zona d'activitats complementàries (ZAC) de l'aeroport de Castelló, on està prevista la creació d'un pol industrial i empresarial vinculat als sectors aeronàutic i logístic.

Així ho ha anunciat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, després de la celebració de la comissió executiva d'Aerocas.

La consellera ha incidit en què l'acord aconseguit suposa un nou pas cap a la materialització d'aquesta “actuació estratègica” vinculada a l'aeroport de Castelló, que abasta una superfície de més d'un milió de metres quadrats i té una inversió associada de 105 milions d'euros. En aquest sentit, ha recordat que aquest projecte forma part de l'Estratègia valenciana de recuperació de la Generalitat.

El contracte del servei de redacció del projecte d'urbanització de la ZAC ha sigut adjudicat per un import de 739.900 euros i el termini de materialització és de 5 mesos. El treball definirà el projecte executiu de les obres, incloent-hi elements com els nous accessos i vials interiors, moviments de terres o implantació de serveis.

Una vegada redactat el projecte, Aerocas licitarà les obres d'urbanització, que està previst que comencen al llarg de 2023.

Rebeca Torró ha manifestat que l'execució de la ZAC s'ajusta a l'estratègia de diversificació de l'activitat de l'aeroport. Segons ha assenyalat, “afavorirà l'emplaçament d'empreses relacionades amb l'aeronàutica i la logística, a més d'una altra mena d'activitats industrials i econòmiques”.

“La creació d'un pol empresarial vinculat a l'aeroport contribuirà a la dinamització, diversificació econòmica i vertebració del territori, i generarà ocupació i oportunitats per a la gent de l'entorn”, ha conclòs.

Te puede interesar
Lo más visto