Aguado: “Els agricultors no denuncien els robatoris perquè les lleis són ineficaces, Espanya sembla la pàtria dels delinqüents i els okupes, i així ens va”

AVA-ASAJA alerta que “els agricultors ens sentim insegurs, desprotegits i perseguits”

General 02 de octubre de 2022 Redacció Redacció
ava_robo_campo

El president de l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA), Cristóbal Aguado, expressa la seua “tremenda preocupació perquè els agricultors i ramaders ens sentim insegurs i desprotegits, malgrat el gran esforç de les forces de seguretat. Els polítics haurien de preguntar-se per què posem tan poques denúncies quan patim robatoris. I la resposta és que cada vegada són més aquells professionals que pensen que les lleis són ineficaces, començant pel Codi Penal, i que denunciar només serveix per a perdre el temps. Però que baixe el nombre de denúncies interposades no significa que hi haja menys delictes o que hi haja menys sentiment d'inseguretat en el medi rural, tot el contrari”. Segons càlculs de AVA-ASAJA, el sector agrari valencià va acumular en 2021 unes pèrdues de 25 milions d'euros a causa dels robatoris.

Aguado també alerta que “el sector agrari se sent, al mateix temps, perseguit per les administracions. En lloc de fer costat a les empreses familiars del camp, que són essencials per a l'economia i el paisatge de les àrees rurals, els equips d'Inspecció de Treball, Prevenció de Riscos Laborals i Guàrdia Civil estan dedicant cada vegada més recursos a inspeccionar-les a la recerca d'infraccions que poden arribar a ser inassumibles a causa de la sostinguda crisi de rendibilitat de les explotacions agropecuàries. No estem en contra de complir la llei, però amb tantes facilitats per a les persones que volen viure de l'esforç alié i amb tantes traves per a les persones que volem viure dignament del nostre treball, Espanya sembla la pàtria dels delinqüents i els okupes, i així ens va. Hauria de ser més important enxampar a un lladre que a un agricultor que falla en algun pas burocràtic o administratiu. Després que ningú se sorprenga que hi haja gent que ha deixat de confiar en la justícia i en les administracions d'aquest país”.

Te puede interesar
Lo más visto