Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Orpesa rendeix homenatge a la Verge de la Paciència en el seu moment gran amb la missa i l'ofrena

Multitud de oropesinas, oropesinos, associacions i entitats locals se sumaran a la processó d'aquesta vesprada fins a la capella situada en la plaça de l'Església

General 03 de octubre de 2022 Redacció Redacció
Misa Virgen de la Paciencia 2022

El municipi d'Orpesa celebra hui el dia gran en honor a la seua patrona, la Verge de la Paciència, i ho fa amb dues dels actes més solemnes del programa d'aquesta edició de les seues festes d'octubre. La jornada ha començat aquest matí amb la missa a l'església de Sant Jaume en la qual els més devots han rendit honors a la Mare de Déu en el dia gran de la patrona d'Orpesa amb una missa major que ha sigut oficiada per Federico Caudé, degà de la catedral de Segorbe, i el rector local, José Miguel Sala.

Però abans, la comitiva, encapçalada per l'alcaldessa, Araceli de Moya; la regidora de Festes, Jennifer Casañ; així com membres de la corporació municipal; les reines de les festes, Mireia Aparici i Elena Gimeno, juntament amb les seues dames, festers i acompanyants; així com les integrants de la Confraria de la Verge de la Paciència han realitzat la tradicional desfilada que ha partit des de l'Ajuntament i que ha comptat amb l'acompanyament de la Va unir Musical d’Orpesa.

Les màximes representants dels festejos, juntament amb els seus rams de dames, festers i acompanyants han realitzat la tradicional ofrena a la Verge i, posteriorment, tots ells han sigut obsequiats amb un pin commemoratiu per part de la Confraria. Un gest que s'ha repetit amb les oropesinas que formen part de l'associació de Càritas com a agraïment a la seua gran labor.

El dia major dedicat a la patrona d'Orpesa continuarà aquesta vesprada amb el septenari i la multitudinària ofrena, que partirà des de l'església de Sant Jaume fins a la capella, situada en la plaça de l'Església, on es traslladarà la imatge. Una vegada allí, els veïns i veïnes realitzaran el tradicional mural floral, un acte en el qual mostraran el seu fervor cap a la Verge de la Paciència.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter