Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Ximo Puig anuncia una nova convocatòria del programa Bo Viatge i la pròrroga de l’ajuda per al turisme social en 2023 amb la finalitat de mantindre l’ocupació i desestacionalitzar el sector

Assenyala l'objectiu d'augmentar la dotació per al programa Bo Viatge, que ja ha beneficiat 260.000 valencianes i valencians

General 04 de octubre de 2022 Redacció Redacció
03PREMIOSTURISMO1

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat una nova convocatòria del programa Bo Viatge, així com la pròrroga de l'ajuda dirigida al turisme social en 2023, amb la finalitat de mantindre l'ocupació i donar suport a la desestacionalització del turisme.

Així ho ha manifestat en l'acte de lliurament dels Premis Turisme Comunitat Valenciana que la Generalitat concedeix anualment per a reconéixer persones, entitats i institucions que hagen destacat per la seua tasca en favor del turisme.

Durant la seua intervenció, el president ha qualificat el turisme de “peça clau del desenvolupament present i futur de la Comunitat Valenciana” i ha mostrat el seu propòsit d'augmentar la dotació per al programa Bo Viatge, del qual ja s'han beneficiat 260.000 valencianes i valencians. En aquest sentit, ha subratllat que aquest programa contribueix a dinamitzar el sector turístic i ofereix la possibilitat a la ciutadania de conéixer el territori de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, ha valorat l'acord que s'ha assolit fruit del diàleg per a donar suport al turisme social, i ha assegurat que les administracions públiques “no es poden mantindre al marge”, per la qual cosa ha reclamat polítiques de suport al sector i, en concret, “atendre els preus de mercat”, en referència al programa Imserso.

Finalment, ha instat el sector a continuar apostant per seguir “el full de ruta dels Objectius de Desenvolupament Sostenible” i impulsar la sostenibilitat, la inclusió i la innovació amb noves accions i productes.

Premiats 2022

Els Premis Turisme Comunitat Valenciana han reconegut en aquesta edició la vocació pel turisme, l'aposta per la sostenibilitat i l'accessibilitat integral, així com el desenvolupament d'iniciatives de màrqueting especialitzat i singular.

En concret, el guardó a la trajectòria turística ha sigut atorgat ex aequo al Congrés Universitat-Empresa de la Fundació Jaume I, pels 25 anys dedicats a transmetre coneixement, i a Toni Mayor Suárez, president de la patronal hotelera Hosbec. Aquesta categoria reconeix l'esforç i la dedicació al llarg dels anys en el desenvolupament d'iniciatives empresarials o de dinamització de productes turístics o destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana.

El Premi Turisme Comunitat Valenciana a la formació, la investigació i la innovació turística ha sigut concedit a l'escola de Paco Torreblanca, International School of Pastry Arts. Aquesta modalitat reconeix projectes innovadors que comporten un increment de la competitivitat del sector turístic de la Comunitat.

El reconeixement a la promoció i la comunicació turística s'ha atorgat al Benidorm Fest 2022. Aquesta modalitat reconeix les accions o les campanyes de comunicació turístiques noves, tant des de l'àmbit de l'empresa turística com de les destinacions, sempre que hagen suposat una millora clara del seu posicionament en els mercats mitjançant activitats de promoció que incidisquen en els seus valors diferencials i incrementen el flux turístic.

En la modalitat de turisme sostenible s'ha reconegut l'hotel i restaurant Mar de Fulles, a Alfondeguilla, per la contribució significativa que fa al creixement econòmic sostenible, la generació d'ocupació i la reducció de la pobresa, l'ús eficient de recursos i la protecció del medi ambient; així com el foment dels valors culturals i la diversitat del patrimoni.

A més, Ocean Republik Watersport Center ha sigut la guardonada en aquesta edició en la modalitat de turisme inclusiu, en què es reconeix l'aposta per la millora de l'accessibilitat i per posar en marxa iniciatives que desenvolupen el Codi Ètic del Turisme Valencià, amb la implantació d'accions de responsabilitat social empresarial o corporativa.

Esments especials

A més, aquesta edició dels Premis Turisme Comunitat Valenciana atorga un esment especial per la seua important contribució a la promoció, la comunicació i el màrqueting turístic de la Comunitat a Escala a Castelló. 

També s'ha atorgat un esment especial, a títol pòstum, a Rafael Pallarés, director de l'hotel Voramar de Benicàssim, per la seua trajectòria professional en la qual va impulsar el vessant social i ambiental en l'hoteleria.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter