La Guàrdia Civil deté a Alacant a un narcotraficant inclòs en la llista EU Most Wanted d'EUROPOL

Se'l considera responsable de la logística d'una organització criminal dedicada al tràfic de drogues

Successos 05 de octubre de 2022 Redacció Redacció
2022-10-04_Huido_UCO_02

La Guàrdia Civil ha detingut a la província d'Alacant al ciutadà estonià H. P., de 56 anys d'edat i fugit de les autoritats del seu país d'origen, on està acusat de formar part d'una organització criminal dedicada a la introducció d'haixix en diversos països del nord d'Europa.

 En concret, l'ara detingut era l'encarregat de la logística, proveint a l'organització de vehicles per a transportar haixix en grans quantitats des d'Espanya cap a Estònia i els països nòrdics. 

H. P. havia sigut condemnat per aquests fets l'any 2018 i des de llavors es trobava fugit. A més, Estònia ho va incloure en la llista EU Most Wanted, on s'incorporen els fugits més buscats d'Europa.
Cerca a Espanya

En el marc de les competències que desenvolupa l'Equip de Fugits de la Justícia de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, a principis del mes de setembre es va iniciar la cerca d'aquest subjecte, en tindre coneixement que podria estar ocultant-se a la província d'Alacant.

Iniciada així la cerca d'aquesta persona, els agents van poder corroborar que la mateixa podria haver sigut detinguda per altres fets a la província d'Alacant, suposadament sota una identitat falsa, quedant en llibertat amb càrrecs, i incrementant a partir d'aqueix moment el nivell de seguretat en totes les seues rutines, amb la finalitat de no ser detingut de nou. 

Confirmada la seua vertadera identitat pels investigadors, així com la seua presència al nostre país, es va establir una estreta vigilància sobre diverses persones del seu entorn més pròxim, aconseguint situar a la que poguera ser la seua parella sentimental en la localitat alacantina del Albir. 

D'aquesta manera, H.P, va ser localitzat en les proximitats del municipi de Calp, on va ser detingut dimecres passat.

EU Most Wanted

Amb la intenció de localitzar als principals pròfugs de la justícia en l'àmbit de la UE i a través de la col·laboració ciutadana, EUROPOL ha posat en marxa la iniciativa 'Tu podries combatre'ls: ajuda a trobar als fugitius més buscats de la Unió Europea', on s'han actualitzat les identitats dels delinqüents, especialment membres de grups criminals, perseguits per crims greus com a assassinat, tràfic d'éssers humans, terrorisme etc. 

La investigació ha sigut duta a terme per l'Equip de Fugits de la Justícia de UCO, amb el suport d'altres unitats de la Comandància d'Alacant.

El detingut ha sigut posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional.

Te puede interesar
Lo más visto