L'Ajuntament de Vall d'Alba i Facsa milloren l'eficiència i sostenibilitat del servei de proveïment d'aigua amb les últimes renovacions de la xarxa

L'alcaldessa de Vall d'Alba, Marta Barrachina, ha visitat les obres de renovació de xarxa que Facsa ha executat en l'últim any amb la finalitat de millorar el subministrament als seus veïns i veïnes

Economía 07 de octubre de 2022 Redacció Redacció
El Ayuntamiento de La Vall d’Alba y Facsa mejoran la eficiencia y sostenibilidad del abastecimiento de agua con renovaciones de la red

L'alcaldessa de Vall d'Alba, Marta Barrachina, ha visitat les obres de renovació de xarxa que Facsa, l'empresa que gestiona el servei de proveïment d'aigua potable de la localitat, ha executat en l'últim any amb la finalitat de
millorar el subministrament als seus veïns i veïnes.

Es tracta d'unes millores que deriven del pla de renovació de la xarxa d'aigua potable que el consistori està duent a terme de la mà de Facsa. Aquest pla de renovació, que es va iniciar al juny 2021 i es preveu finalitzar a mitjan octubre del present any, comprén la renovació de 7.000 metres de canalitzacions d'entre 50 i 250 mm de diàmetre, 67 escomeses domiciliàries, 35 vàlvules i 20 boques de reg. 

En aquesta ocasió, el treballs realitzats impliquen tant l'execució de l'obra civil com la instal·lació de noves canalitzacions i elements en la xarxa d'aigua potable. A més, es completaran amb la renovació del paviment dels carrers implicats.

Marta Barrachina mostra la seua satisfacció per l'avanç d'un projecte que “està molt pròxim a culminar”. “Amb aquesta iniciativa no sols millorarem la pressió i el cabal d'aigua que arriba als domicilis dels veïns de la nostra localitat, sinó que millorem la qualitat d'un servei essencial, al mateix temps que amb apostem per la sostenibilitat i l'eficiència, en evitar les pèrdues d'aigua, un recurs escàs, la qual cosa contribuirà a protegir el medi ambient”, ha declarat.

Amb tot això, el municipi experimentarà una evident millora en la qualitat i sostenibilitat del servei gràcies a l'augment de pressió i a l'increment del rendiment de la xarxa, ja que s'aconsegueix limitar al màxim possible avaries i pèrdues d'aigua en les zones renovades.

Les canalitzacions substituïdes es localitzen en aquelles zones de la xarxa de distribució que durant els últims anys han presentat major quantitat de fugides a conseqüència de la degradació i envelliment dels materials. D'aquesta manera, les actuacions han tingut lloc en Carrer Unió (La Barona), Mes de Torrero, Mes del Sepell, Mes d ́Archant, Mes de l'Obrera, conducció eixida Depòsit Silverio, Av. el Pas, Mes de Cuatre Corrals, Mes de Marcelino, Mes de Botigué, Carrer Regal, Mes del Castell, Carrer L ́Albea, Polígon industrial Caseta Blanca i Mes de Furó.

Ressaltar que aquestes actuacions han suposat una inversió de més de 600.000 euros i que han sigut finançades íntegrament per l'Ajuntament de Vall d'Alba, sense repercussió econòmica directa per als usuaris al servei.

Te puede interesar
Lo más visto