Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Peníscola es prepara per a convertir-se en un gran plató de cinema i televisió en el pont d'octubre

L'àrea de Turisme aposta pel turisme vivencial i proposa experiències relacionades amb Peníscola de Cinema en recrear escenaris de rodatges en diversos enclavaments del seu nucli antic

Cultura - Cine 07/10/2022 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2022-10-05 at 4.06.57 PM

La Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Peníscola ha programat per al pròxim pont d'octubre activitats per a promocionar la seua condició de ciutat-plató i mostrar els seus enclavaments més atractius per a les càmeres.

L'àrea de Turisme de l'Ajuntament ha programat una nova experiència englobada dins del producte Peníscola de Cinema, centrada en el turisme experiencial.

En aquesta el visitant i turista es convertirà en actor o actriu per un dia. Amb els escenaris de rodatge amb l’atrezzo i la decoració dels rodatges de les grans produccions audiovisuals que ha allotjat la ciutat, els participants podran sentir-se en la pell de la Mare de Dracs (com en Game of Thrones) o com Charlton Heston és el seu paper de El Cid.

Concretament, l'experiència cinematogràfica en viu se celebrarà a partir de dissabte dia 8 i fins al dia 12 d'octubre en la plaça de Bous, la plata Sud, el Museu de la Mar o la plaça de Santa Maria. Els passes es dividiran en quatre temàtiques diferents: El Cid, els corsaris, Calabuch, dracs i un passe especial sobre els efectes especials al cinema.

La regidora de l'àrea, Raquel París, ha posat l'accent en les dates en les quals es programa aquesta activitat que compta amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, "volem oferir propostes tot l'any que siguen atractives i vinculades a productor turístics que no pateixen l'estacionalitat" ha assegurat.


Peníscola de Cinema

La vinculació de la ciutat amb el món audiovisual és àmplia i prové d'una trajectòria iniciada ja en el segle passat per importants cineastes com Berlanga, i ha trobat un dels seus moments més gloriosos en el rodatge de El Cid, la superproducció de Hollywood que va impulsar el desenvolupament turístic del municipi des dels anys seixanta. Recentment, l'impuls de l'àrea de Turisme i Comunicació de l'Ajuntament, ha facilitat que Peníscola haja acollit nombrosos rodatges en els últims anys i, més recentment i amb major impacte, la reeixida sèrie nacional El Ministerio del Tiempo, així com la reconeguda i guardonada sèrie Game of Thrones , la més important de la història de la televisió a nivell mundial, pel nombre de seguidors i espectadors, així com segons la mateixa crítica. La sèrie de Mediaset, El Chiringuito de Pepe, amb dues temporades, els exteriors de la qual es van rodar pràcticament de manera íntegra a la Ciutat a la Mar, i van reportar també una promoció importantíssima per a la destinació.

Te puede interesar

230810_EDUC_foto_IVC_FilmotecaEstiu_Todo_cas

La Conselleria de Cultura i Esport projecta a la Filmoteca d'Estiu 'Tot a la vegada en tots els llocs'

Redacció
Cultura - Cine 10/08/2023

La Filmoteca d'Estiu, organitzada per l'IVC, se celebra del 4 d'agost al 2 de setembre als Jardins del Palau de la Música de València La Vicepresidència i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l'Institut Valencià de Cultura, projecta a la Filmoteca d'Estiu aquest divendres, 11 d'agost, a les 22.30 hores, la pel·lícula 'Tot a la vegada en tots els llocs"

Lo más visto

El dicrector de CEEI Castellón, Justo Vellón,  inaugurando la jornada

Se ha desenvolupat una dinàmica en la qual els assistents han realitzat preguntes als emprenedors, creant un ambient molt productiu i interessant

Redacció
Economía 03/10/2023

La jornada ha continuat amb una sessió informativa en la qual Elena Esteve, tècnica de creació d'empreses dels Centres de Dinamització Econòmica i Social de la Diputació de Castelló (CEDES), ha presentat els programes actius a la província de Castelló dissenyats per satisfer diverses necessitats d'emprenedors i empresaris, destacant les subvencions disponibles per recolzar projectes emprenedors

Newsletter