L’Ajuntament de Castelló dóna llum verda al nou CEIP Mestre Canós per 5 milions d’euros

La Junta de Govern aprova el projecte d’execució amb un increment de 1,4 milions respecte a l’inicial amb la previsió de començar les obres en estiu de 2023

Educació 08 de octubre de 2022 Redacció Redacció
Mezquita Educació

La construcció del nou Centre d’Educació Infantil i Primaria Mestre Canós de Castelló accelera. L’Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous, en Junta de Govern Local, el projecte bàsic i d’execució per a la demolició i posterior construcció del centre de l’avinguda del Mar, per un import de 5.014.750,92 euros, que realitzarà la UTE Mestre Canós.

L’actuació, que s’emmarca dins del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, es preveu iniciar a l’estiu del 2023, una vegada acabat el curs escolar, amb un termini d’execució establert en 15 mesos.

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha destacat que “aquest és un pas més per a dignificar els centres públics de Castelló, i dignificar el Mestre Canós, una escola emblemàtica molt envellida al centre de la ciutat, és un deute amb tota la seua comunitat educativa i amb tot el barri, que tindrà una escola completament renovada i amb infraestructures de primera i que podrà atraure noves famílies”. “Treballem per construir la ciutat educadora que volem; és una prioritat des de que entrarem a governar, perquè suposa enfortir l’educació pública i invertir en el futur de les famílies de Castelló” , ha assenyalat Mezquita.

Per part seua, el regidor d'Obres i Projectes Urbans, José Luis López, ha destacat "la importància d'aprovar el projecte bàsic i d'execució del col·legi Mestre Canós". "Una intervenció que, al costat de les obres que s'estan realitzant en l'Herrero i en el Vicent Marçà, i les que es faran en el Sebastián Elcano, contribuirà a la millora de les condicions dels centres educatius de Castelló", ha apuntat López. "Avancem en el pla Edificant, que és el resultat d'un intens treball i un exemple de la implicació d'aquest Ajuntament i els seus tècnics a continuar millorant les infraestructures educatives de Castelló", ha ressaltat el regidor.

L’acord de la Junta de Govern Local assenyala que ha hagut una revisió al alça del pressupost base de licitació, que compta amb el vist-i-plau de la Conselleria, després que s’aprovara per part del mateix òrgan municipal en la seua sessió del passat 2 de juny el projecte bàsic per a la demolició de l’edifici existent i la construcció del CEIP Mestre Canós Sanmartín redactat pels arquitectes Lucas Castellet Artero i Juan Ramón Castellet Chabrera, de la UTE Mestre Canós, amb un cost de 3.610.140,56 euros.

El passat 5 d’agost, la societat adjudicatària va presentar el projecte d’execució de les obres, amb un pressupost de 5.014.750,92 euros, el que suposa un increment de 1.404.610,36 euros (un 38,91%). En els seues informes, ho justifica en l’actualització al nou mòdul básic de cost per metre quadrat dels edificis educatius inclosos al pla Edificant, i en que des de la publicació de la licitació del contracte per a la redacció del projecte i la direcció d’obra fins a maig de 2022 s’ha produït un fort increment del preu dels materials de construcció, per la falta de subministraments i mà d’obra, derivats de la pandèmia, i per la guerra a Ucraïna.

Una nova construcció per a 300 alumnes

La del Mestre Canós serà una nova construcció, el que suposa que es demolirà el centre que té més de 60 anys d'antiguitat, i es farà una nova edificació que podrà acollir entre 250 i 300 alumnes des de 2 anys. El centre comptarà, després de la renovació, amb una unitat d'educació Infantil de primer cicle i tres de segon cicle, sis de Primària, una nova cuina amb un menjador renovat per a 200 comensals per torn i zones de jocs i esportives a l’exterior, a més d’incloure un nou gimnàs. A més, promourà l’autoconsum energètic amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

La solució adoptada per a aixecar un nou centre educatiu en l'actual parcel·la, de 2.872,37 metres quadrats, implica un edifici en forma de ‘L’, amb una part adossada al carrer Adoberies, amb dos altures, i una altra en la mitgera oest de l’avinguda del Mar, amb una part a una altura i altra a dos.

La distribució del nou col·legi estableix que el programa d'Infantil, el menjador, la sala d'usos múltiples i la zona d'administració es localitzen en la planta baixa, mentre que les classes de Primària, la biblioteca, la sala d'informàtica i els despatxos se situen en el primer nivell.

La reforma del nou CEIP Mestre Canós se suma a la construcció del nou CEIP Vicent Marçà i la renovació del CEIP Herrero, que ja estan en marxa; i la immediata reforma el CEIP Sebastian Elcano, totes elles incloses en el Pla Edificant que desenvolupen l’Ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Educació i amb el qual s’invertiran més de 20 milions d’euros per dignificar l’ensenyança pública i les seues infraestructures a la ciutat.

Te puede interesar
Lo más visto