Héctor Illueca destaca que el 40 % dels habitatges adquirits recentment per la Conselleria es destinaran a joves

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i l'alcaldessa es reuneixen per a ultimar l'ús que es donarà als 20 habitatges comprats al setembre

Economía 09 de octubre de 2022 Redacció Redacció
221006_VIV_foto_HIllueca_Burriana

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i l'alcaldessa de Borriana, María José Safont, s'han reunit per a acordar l'ús futur dels 20 habitatges adquirits recentment per la Conselleria al municipi.

Illueca ha anunciat que el 40 % dels habitatges es destinarà als joves i la resta es tindrà en compte per a col·lectius vulnerables, com ara víctimes de violència de gènere, persones amb dificultats socioeconòmiques… tot això “amb una finalitat molt clara: donar a la joventut un horitzó” i que vegen “com les administracions públiques fan costat per a ajudar-los”.

En la reunió també han participat el secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar Parrilla; el subdirector d'Intervenció Social de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Mario Jordá; la regidora d'Hisenda, Cristina Rius, i la regidora de Serveis Socials, Esther Meneu.

El vicepresident ha destacat que Borriana està entre els municipis on més s'ha invertit en polítiques d'habitatge des de 2015, amb més de tres milions d'euros.

Héctor Illueca ha valorat la compra d'aquest edifici, en el qual la Conselleria va adquirir 20 habitatges amb 15 garatges i 12 trasters gràcies a l'aplicació del dret d'adquisició preferent. El preu de compra ha sigut 1.777.838 euros i l'operació ha comportat una inversió total de 2.075.953 euros, amb un estalvi de 898.115 euros.

Illueca ha recordat que des de la posada en marxa d'aquesta Conselleria s'han adquirit 1.023 habitatges al llarg de la Comunitat Valenciana amb una inversió superior als 60 milions d'euros, 732 dels quals han sigut a través del mecanisme de tanteig i retracte, 189 per concurs i 102 habitatges s'han incorporat al parc públic a través de la compra directa.

Concretament, en els últims quatre anys s'han adquirit 28 cases a Borriana. “No és suficient, ja que, segons l'estudi realitzat per l'OHSU, Borriana és una zona amb necessitat alta d'habitatge, però no deixem de treballar per a continuar ampliant el dret a l'habitatge en aquesta localitat”, ha assenyalat.

Per la seua banda, l'alcaldessa María José Safont ha agraït la visita del vicepresident així com les polítiques d'habitatge que s'estan desenvolupant des de la seua conselleria. Considera que la ciutadania de Borriana “es veurà beneficiada d'aquestes accions, especialment els col·lectius més vulnerables”.

En la reunió també s'ha fet un repàs a les actuacions que la Conselleria ha posat en marxa a Borriana, on ha destinat 1.218.000 euros al manteniment i la millora del parc públic i 580.000 euros més al desenvolupament d'un pla d'intervenció integral sostenible (PINN). Es tracta d'una de les intervencions més grans sobre un grup públic, ja que s'han millorat les condicions de 139 habitatges. Aquest PINN ha comptat amb una actuació pionera, ja que s'han transformat baixos comercials per a adaptar-los a gent amb diversitat funcional.

Després de la reunió, el vicepresident ha visitat els habitatges comprats recentment. Tots formen part d'un mateix edifici construït l'any 2009 que es troba en bon estat de conservació. Són habitatges que passen des d'ara a estar qualificats de protegits amb caràcter permanent, blindant-ne així la funció social. Tots seran adscrits a l'EVha perquè els gestione en règim de lloguer.

En l'actualitat a Borriana hi ha 168 unitats de convivència inscrites en el Registre de persones demandants d'habitatge de la Generalitat, 161 de les quals han sol·licitat habitatge en règim de lloguer social. Mentre que a la província de Castelló la demanda se situa en 1.218 sol·licituds.

La comunicació de la venda a la Conselleria es va produir el 4 de novembre passat en aplicació de l'article 10 del Decret llei 6/2020. Posteriorment, el maig de 2022, es va dur a terme l'exercici de tanteig, que es va resoldre a la fi de juliol de 2022. La Direcció General d'Habitatge i Regeneració Urbana va culminar fa dues setmanes el procés d'adquisició.

Te puede interesar
Lo más visto