Raquel Tamarit: “Invertim 21,2 milions d’euros en la construcció de centres educatius i el nou centre cultural d’Aspe”

El nou Centre Cultural i Biblioteca del Parc de la Coca ja està en funcionament, amb una inversió de vora 4 milions d’euros per part de la Conselleria

Educació 10 de octubre de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
221007_EDUC_foto 1_ CEIP_DOCTOR_CALATAYUD_ASPE

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha visitat el nou CEIP Doctor Calatayud d’Aspe. Els 240 alumnes i 19 mestres han estrenat aquest curs 2022-2023 una escola de nova construcció gràcies a la inversió de 4,4 milions d’euros per part de la Conselleria.

Tamarit ha estat acompanyada per l’alcalde d’Aspe, Antonio Puerto; el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i el director territorial de la Conselleria a les comarques d’Alacant, David Vento.

“És un plaer estar ací, a Aspe, i veure sobre el terreny aquesta nova escola de la qual ja estan disfrutant les famílies i el professorat que conformen la comunitat educativa del CEIP Doctor Calatayud”, ha destacat Raquel Tamarit, i hi ha afegit: “L’escola nova és un dels 10 centres educatius que hem obert aquest curs i un exemple que la construcció i millora de les infraestructures educatives en col·laboració amb els ajuntaments donen resultats com aquest. Edificant és un programa que funciona”.

El nou CEIP Doctor Calatayud s’ha construït sobre una parcel·la municipal de 7.767,47 m². Disposa de 250 places escolars repartides en 3 aules d’Infantil de 3 a 5 anys, 6 aules de Primària i 1 aula gratuïta d’Infantil de 2 anys que ha entrat en funcionament aquest curs. També compta, entre altres serveis, amb menjador amb cuina pròpia, aules de reforç per a treballar en xicotet grup i un gimnàs.

21,2 milions d’euros d’inversions en infraestructures escolars i culturals per part de la Conselleria

La consellera Tamarit ha assenyalat durant la visita que “Aspe és el municipi on més estem invertint en infraestructures escolars de tota la comarca del Vinalopó Mitjà: 17,2 milions d’euros que no sols permeten construir, ampliar o millorar 8 centres educatius, sinó que també donen feina a més de 400 persones en el sector de la construcció”.

A més del CEIP Doctor Calatayud, l’alumnat d’Aspe també compta aquest curs amb les noves instal·lacions del CEIP La Serranica una vegada acabades les obres d’ampliació en les quals la Conselleria ha invertit 1,6 milions d’euros. L’actuació ha consistit en la construcció d’un nou menjador i gimnàs, així com la reforma de lavabos, vestidors, consergeria, despatx i millores en l’accessibilitat.

També estan acabades les obres de millora realitzades a l’IES Villa de Aspe per valor de més de 60.000 euros i la construcció del nou menjador i altres millores del CEIP El Castillo, on s’ha invertit un milió d’euros.

L’Ajuntament està en procés d’adjudicar la redacció del projecte d’execució de l’ampliació del CEIP La Paloma, on es construirà un nou aulari d’Infantil i un gimnàs, a més d’altres treballs de reforma i millora energètica amb una inversió de vora 6 milions d’euros per part de la Conselleria.

A tot açò cal afegir que està a punt de culminar la delegació de tres noves obres que sumen 4,2 milions d’euros d’inversió per part de la Conselleria d’Educació: 2,6 milions d’euros per a l’ampliació de l’IES La Nía; 1,1 milions d’euros per a la reforma del CEIP Perpetuo Socorro, i quasi mig milió d’euros per a la millora de l’escoleta Peñas Blancas, un centre educatiu de la Generalitat que imparteix el cicle d’Infantil de 0 a 3 anys.

Raquel Tamarit també ha visitat el nou Centre Cultural i Biblioteca del Parc de la Coca, construït pel departament que dirigeix amb una inversió pròxima als 4 milions d’euros. Aquestes obres estaven parades des de 2012 per anteriors governs autonòmics i ha sigut durant aquesta legislatura quan s’han adjudicat els treballs que han permés finalitzar l’actuació.

La consellera ha explicat que “des de Cultura de la Generalitat vam acabar les obres del nou Centre Cultural i Biblioteca el passat febrer, i, així, es va complir una reivindicació històrica del poble d’Aspe i l’Ajuntament ha pogut planificar l’equipament de l’espai i la posada en marxa. Aquest treball conjunt entre Administració autonòmica i Administració local és el que ens interessa per a millorar com més millor els serveis educatius i culturals públics de la gent d’Aspe”.

El consistori, que inverteix 160.000 euros en l’equipament d’aquest nou servei cultural, ja ha obert la sala d’estudi 24 hores, amb un aforament de 50 places, i aquest pròxim 9 d’octubre obrirà l’auditori, que compta amb 150 butaques.

Te puede interesar
Lo más visto