El Consell incentiva la col·laboració publicoprivada en línies d’R+D+I per a millorar la cobertura d’antenes de telecomunicació

Arcadi España: “Volem impulsar un ecosistema innovador a la Comunitat Valenciana, fomentant la digitalització i l'emprenedoria”

Economía 13 de octubre de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
221010_HAC_foto_Istec_METASMART

La Generalitat, a través de l'empresa pública Infraestructures i Serveis de Telecomunicacions i Certificació SAU (Istec), ha iniciat un procés de col·laboració publicoprivada en línies d'R+D+I, a través del projecte MetaSmart.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha indicat que amb aquest projecte “Istec contribueix a impulsar un ecosistema innovador a la Comunitat Valenciana, fomentant el desenvolupament de tecnologies habilitadores, la digitalització i l'emprenedoria”.

Arcadi España ha destacat que amb aquesta col·laboració publicoprivada es posa de manifest “l'esperit emprenedor de la Generalitat, que vol impulsar, conjuntament amb les empreses noves, oportunitats en el teixit productiu, que es traduïsquen en més ocupació i més riquesa per a tots i que contribuïsquen a enfortir l'economia”.

En el projecte MetaSmart, que s'estendrà fins a setembre de 2024, Istec té el paper de prescriptor i validador d'aplicacions de les metasuperfícies per a millorar la cobertura d'antenes de telecomunicació.

Així mateix, s'emmarca dins de la convocatòria de 2022 del Programa de projectes estratègics de l'Agència Valenciana d'Innovació (AVI), que té per objecte donar suport al desenvolupament de grans projectes d'R+D+I en cooperació entre diversos agents del Sistema Valencià d'Innovació, com a via per al desenvolupament de solucions conjuntes a problemes d'interés comú.

En concret, el projecte MetaSmart ha obtingut la qualificació més alta entre les sol·licituds de finançament de la convocatòria, i la proposta d'R+D va ser presentada per Istec junt amb l'empresa DAS Photonics SL, que lidera el consorci; Aimplas; l'IIS La Fe, i la Universitat Politècnica de València (grups i3M i NTC).

A través d'aquesta col·laboració publicoprivada, MetaSmart desenvoluparà nous processos industrials de fabricació de metasuperfícies, així com estructures artificials dissenyades per a manipular ones de naturalesa diferent.

En concret, en el camp de les telecomunicacions s'enfocarà a l'optimització de les comunicacions sense fils de dades (IoT, 5G, ones mil·limètriques) i en el camp de la salut es buscarà fer possible noves tècniques quirúrgiques no invasives en el tractament de tumors.

L'empresa pública Istec, adscrita a la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, exerceix un paper essencial en la gestió, l'ús i l'explotació de les infraestructures de telecomunicacions de la Generalitat.

Te puede interesar
Lo más visto