Salvador Peiró, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública
Sanitat ha administrat ja 701 dosis de la vacuna VPH a xiquets de 12 anys en la primera setmana
En els primers nou mesos d'enguany s'han administrat un total de 16.708 dosis a xiquetes de 12 anys: 5.392 dosis a Alacant, 9.146 a València i 2.170 a Castelló
Sanitat11 de octubre de 2022Andrea AndreuLa Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha administrat ja un total de 701 dosis de la vacuna VPH als xiquets de 12 anys (nascuts en 2010) als centres de salut des que es va incloure l'1 d'octubre en el calendari vacunal infantil de la Comunitat Valenciana.
El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha recordat que la Comunitat Valenciana és una de les primeres autonomies que ha estés la vacuna contra el VPH als xiquets en el calendari vacunal infantil, que ja va ser introduïda en el calendari per a les xiquetes d'aquesta edat en 2007.
Així mateix, el titular de Sanitat ha destacat que “la vacuna contra el VPH és la forma més eficaç de previndre la infecció i disminuir per tant la incidència de tumors originats per aquest virus, tant en dones com en homes”.
Per províncies, s'han administrat un total de 246 dosis a Alacant, 122 a Castelló i 333 a València.
A més, en els primers nou mesos d'enguany s'han administrat un total de 16.708 dosis a xiquetes de 12 anys. Per províncies, 5.392 dosis a Alacant, 9.146 a València i 2.170 a Castelló. Aquestes dosis corresponen a un total de 14.337 xiquetes, ja que algunes ja han completat la pauta de vacunació, que consisteix en dues dosis, encara que la majoria només s'han posat una dosi, ja que entre la primera i la segona han de passar un mínim de 6 mesos. Això no succeeix en el cas dels xiquets, perquè tots són primeres dosis.
Via de transmissió
La principal via de transmissió del virus del papil·loma és sexual. El sexe oral i el contacte pell amb pell de la zona genital també són vies de contagi. Una vegada que es contrau el virus, amb el qual la majoria de persones tindrà contacte al llarg de la seua vida, pot romandre latent durant molts anys sense causar cap símptoma.
En la majoria dels casos, el sistema immunitari l'elimina, però hi ha un percentatge de població que serà portadora del virus sense saber-ho i, si no adopta les mesures adequades, el propagarà.
La vacuna administrada és la que incorpora serotip nou i ofereix protecció contra els tumors més freqüents relacionats amb aquest virus, a més de les berrugues genitals. S'inoculen dues dosis, amb 6-12 mesos de separació.
Radio Armelles i el Centre de Transfusió de Sang, units per a fomentar la donació de sang
El CEIP Armelles de Castelló entrevista al Centre de Transfusió de Sang al seu programa de radio.
965 918 658 és el número habilitat per a facilitar medicaments als pacients cronològics afectats per la DANA
Més d’un centenar d’ambulàncies TNA preparades per a traslladar pacients vulnerables o facilitar fàrmacs
“Músiques per a la Vida” un projecte innovador a l’Hospital de La Magdalena
El projecte combina cant, expressió rítmica i corporal, i l'ús d'instruments per a fomentar la recuperació física i emocional dels pacients i els seus familiars.
"El primer que comença la maniobra cardíaca és el que salva la vida"
Parlem amb la metgessa Rosario Murcia durant la celebració del Dia Mundial de la parada cardíaca
Castelló llançarà un programa de Salut Mental en col·laboració amb la Generalitat
El nou servei oferirà atenció més pròxima a persones amb problemes greus i a les seues famílies a partir de 2025
L'equip de bàsquet visita el plató de Televisió de Castelló per contar tota l'actualitat.
Parlem amb l'Escola d'Art i Disseny Superior al plató de Televisió de Castelló.
Coneix com s'han dut a terme les Jornades Orientatives de Formació.
Fira del Llibre Antic i d'Ocasió, fins al 4 de desembre.
La fira se celebra a la Plaça Santa Clara.
La "Gran Recogida" del Banc d'Aliments, 22, 23 i 24 de novembre
El Banc d'Aliments arreplegarà fins a aquest pròxim diumenge.