Sanitat ha administrat ja 701 dosis de la vacuna VPH a xiquets de 12 anys en la primera setmana

En els primers nou mesos d'enguany s'han administrat un total de 16.708 dosis a xiquetes de 12 anys: 5.392 dosis a Alacant, 9.146 a València i 2.170 a Castelló

Sanitat 11 de octubre de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
pexels-karolina-grabowska-5207032

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha administrat ja un total de 701 dosis de la vacuna VPH als xiquets de 12 anys (nascuts en 2010) als centres de salut des que es va incloure l'1 d'octubre en el calendari vacunal infantil de la Comunitat Valenciana.

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha recordat que la Comunitat Valenciana és una de les primeres autonomies que ha estés la vacuna contra el VPH als xiquets en el calendari vacunal infantil, que ja va ser introduïda en el calendari per a les xiquetes d'aquesta edat en 2007.

Així mateix, el titular de Sanitat ha destacat que “la vacuna contra el VPH és la forma més eficaç de previndre la infecció i disminuir per tant la incidència de tumors originats per aquest virus, tant en dones com en homes”.

Per províncies, s'han administrat un total de 246 dosis a Alacant, 122 a Castelló i 333 a València.

A més, en els primers nou mesos d'enguany s'han administrat un total de 16.708 dosis a xiquetes de 12 anys. Per províncies, 5.392 dosis a Alacant, 9.146 a València i 2.170 a Castelló. Aquestes dosis corresponen a un total de 14.337 xiquetes, ja que algunes ja han completat la pauta de vacunació, que consisteix en dues dosis, encara que la majoria només s'han posat una dosi, ja que entre la primera i la segona han de passar un mínim de 6 mesos. Això no succeeix en el cas dels xiquets, perquè tots són primeres dosis.

Via de transmissió

La principal via de transmissió del virus del papil·loma és sexual. El sexe oral i el contacte pell amb pell de la zona genital també són vies de contagi. Una vegada que es contrau el virus, amb el qual la majoria de persones tindrà contacte al llarg de la seua vida, pot romandre latent durant molts anys sense causar cap símptoma.

En la majoria dels casos, el sistema immunitari l'elimina, però hi ha un percentatge de població que serà portadora del virus sense saber-ho i, si no adopta les mesures adequades, el propagarà.

La vacuna administrada és la que incorpora serotip nou i ofereix protecció contra els tumors més freqüents relacionats amb aquest virus, a més de les berrugues genitals. S'inoculen dues dosis, amb 6-12 mesos de separació.

Te puede interesar
Lo más visto