Pérez Garijo advoca per la investigació “perquè les persones amb treball autònom vegen el concepte de sostenibilitat com a oportunitat”

Per a la consellera, “una empresa socialment responsable guanya en competitivitat gràcies al benefici que retorna a la societat de la qual forma part”

General 17 de octubre de 2022 Redacció Redacció
221017_PART_foto_PerezGarijo_JornadaUV_TrabajoAutonomo

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha advocat per la investigació “per a fer possible que les persones amb treball autònom vegen el concepte de sostenibilitat com una oportunitat i no com una amenaça”.

La consellera ha participat en la inauguració de la jornada Responsabilitat social i treball autònom, organitzada per la Universitat de València (UV), obertura que també ha comptat amb la presència del degà de la Facultat de Dret, Javier Palao.

La consellera de Qualitat Democràtica ha posat l'accent en la importància de la col·laboració entre el Govern Valencià i les universitats públiques, perquè “la vostra mirada investigadora, rigorosa, fonamentada i experimentada ens ajuda a reflexionar sobre les polítiques públiques que posem en marxa”.

Pérez Garijo ha afirmat que la responsabilitat social “no és només cosa de les grans empreses, sinó que és una matèria que ens afecta a tots” en qüestions com les mediambientals, la perspectiva de gènere, els drets humans, la lluita contra la corrupció i un concepte que semblava ja consolidat, però que no podem deixar mai de costat: el treball decent.

En aquest sentit, la consellera s'ha referit als desafiaments que planteja la responsabilitat social, com ara la pobresa, el canvi climàtic, la degradació i la pèrdua d'ecosistemes, entre altres; “reptes que fan necessària una adequació de les polítiques i de la vida social, de manera que es puguen satisfer les necessitats del conjunt de la població, de totes i de tots”.

“La responsabilitat social —ha continuat la consellera— també ha de servir perquè ningú es quede arrere, perquè una empresa socialment responsable guanya en competitivitat precisament gràcies al benefici que retorna a la societat de la qual forma part”.

Pérez Garijo ha assenyalat que el col·lectiu de treballadors i treballadores autònoms en el nostre territori “representa quasi el 18 % de la població activa, 310.000 persones”, la qual cosa fa “necessari” aprofundir en aquesta matèria i trobar les eines que ajuden a incentivar els models de gestió socialment responsable en el treball per compte propi.

Aquesta jornada s'emmarca en el projecte de col·laboració entre la UV i la Conselleria, que té com a finalitat analitzar el grau d'implantació de la responsabilitat social corporativa en el col·lectiu de les persones treballadores autònomes.

Te puede interesar
Lo más visto