L'Alcora viatjarà al segle XIII els dies 11, 12 i 13 de novembre

Poblat i mercat medieval, música, ball, falconeria, degustació de beuratges d'època, activitats per als més xicotets... i molt més. Tota una experiència d'immersió històrica per als visitants de totes les edats

Cultura 03 de noviembre de 2022RedaccióRedacció
Foto arxiu Al-qüra 2

Al-qüra Medieval (11, 12 i 13 de novembre) és un viatge al segle XIII en el qual es representa el moment històric de l'encreuament de cultures en temps de la reconquesta. Ens trobem l'any 1233, Jaume I avança amb les seues tropes per a conquistar València. Després d'ells, famílies cristianes es desplacen a les terres recentment conquistades a la recerca de noves oportunitats. No obstant això, en arribar al poblat d'Al-qüra, es troben que el Arif Sarraí de l'Alcalatén no s'ha rendit encara. Els nous pobladors no tenen més remei que acampar a les portes a l'espera d'una solució.

Més de 500 veïns de l'Alcora, abillats amb vestimentes fidels a l'època, representaran el dia a dia del segle XIII, amb els seus diferents gremis: forners, agricultors, caçadors... que donaran vida a aquest xicotet poblat. Les diferents representacions que se succeiran durant el cap de setmana acosten la història als allí presents: una escaramussa entre un grup de fers almogàvers i els valents defensors musulmans; la rendició de l'Alcalatén per part del Arif a l'arribada del cavaller Ximén d'Urrea; l'escarment públic d'un reu, etc. Els carrers de l'Alcora s'ompliran, un any més, de música i dansa celebrant les diferents cultures.

Amb el temps, les penyes o haimas han anat adquirint més protagonisme i és per això que en 2019 es va formar la comissió 'Nous Pobladors', composta, al seu torn, per subcomissions que reforcen l'organització  i asseguren la continuïtat d'Al-qüra  Medieval. Les subcomissions són: vestuari, cuina, infantil, teatre, militar i gremis i haimas, que marquen les pautes decoratives i organitzen les desfilades de música i dansa.

“Un dels trets distintius d'Al-qüra Medieval és l'espectacular implicació dels veïns i veïnes”, ha manifestat la regidora de Cultura, Ana Huguet, qui ha animat a visitar l'Alcora per a “gaudir i viure en primera persona un apassionant viatge en el temps al segle XIII”.

Mercat medieval, falconeria, degustació de beuratges d'època i activitats per als més xicotets (amb la presa del castell pels xiquets, nomenament de cavallers i taller d'elaboració de pa). Tota una experiència d'immersió històrica per als visitants de totes les edats.

Te puede interesar
Lo más visto