Jornada provincial contra la violència masclista a Morella

L’esdeveniment forma part de la Càtedra d’Igualtat i Benestar Psicològic i emocional de la UNED

General 07 de noviembre de 2022 Redacció Redacció
2022-11-07 Filant una xarxa provincial de municipis protegits contra la violència de gènere i masclista-2

La Sala del Justícia de l’ajuntament de Morella acull avui la jornada Filant una xarxa provincial de municipis protegits contra la violència de gènere i masclista. Aquest matí l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la vicepresidenta primera de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, han inaugurat l’esdeveniment junt amb l’actuació musical  del Duo Suggia. A partir d’aquesta, especialistes en diferents camps com la medicina, la filosofia i la legislació penal i administrativa participen al llarg del dia fins a la cloenda on també assistirà la directora general de l’Institut de les Dones de la Generalitat Valenciana, Maria Such.

La jornada ha començat amb un minut de silenci en repulsa de l’assassinat masclista d’una dona i la seua filla a Móstoles. A continuació, ha tingut lloc l’acte d’inauguració i la taula de reflexió i treball a càrrec de Vita Arrufat, especialista en medicina preventiva i salut pública. Al llarg del dia es succeiran les taules redones i els espais de trobada amb els tallers i conferències, permetent a les persones assistents treballar i debatre al voltant dels aspectes tractats i altres que afecten la igualtat, prevenció de la violència de gènere i també dels canvis normatius sobre la identitat de gènere. Entre aquestes, destaca la participació de Susana Gisbert, fiscal especialitzada en violència de gènere.

L’alcalde ha donat la “benvinguda a aquesta jornada que pretén formar i conscienciar sobre la violència masclista amb especialistes en aquest àmbit i els seus diversos camps”. Rhamsés ha explicat que “des de Morella, amb el pla municipal d’igualtat i amb una mirada transversal de tota la població, és fonamental treballar per fer front a esta lacra social que tenim totes i tots”. D’altra banda, Patricia Puerta ha destacat “la intencionalitat d’aquesta jornada com una de les activitats per a formar una xarxa de municipis de tota la província de Castelló protegits contra la violència masclista”.

Cal explicar que, la Diputació de Castelló és l’entitat organitzadora de la jornada junt amb l’ajuntament de Morella. A més, compta amb la col·laboració de la Càtedra d’Igualtat i Benestar Psicològic i emocional de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED). Així, des de Morella han col·laborat des del Consell Municipal d’Igualtat i amb el Grup de Dones dels Ports. També ha participat l’alumnat del taller d’ocupació d’atenció sociosanitària de persones a domicili.

Te puede interesar
Lo más visto