El Consell aprova huit contractes per valor de 380 milions d'euros per a la compra centralitzada de medicaments destinats als hospitals

L'adquisició inclou principis actius per a pàrkinson, càncers, psoriasi, lupus, artritis, asma greu, osteoporosi i infeccions, entre altres patologies

Sanitat 11 de noviembre de 2022 Redacció Redacció
220516_PRE_Foto1_tomaposesion_Consell

El Ple del Consell ha aprovat huit contractes per a l'adquisició, de manera centralitzada, de 41 principis actius utilitzats en el tractament de malalties com el pàrkinson, la leucèmia, la psoriasi, el lupus, l'artritis, l'asma greu, l'osteoporosi o diversos tipus d'infeccions.

El valor estimat dels huit contractes és de 380.223.700,28 euros i els destinataris són els centres dependents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Aquests contractes s'inclouen en el pla d'actuació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública destinat a incrementar el percentatge de productes de compra centralitzada, no només amb l'objectiu d'optimitzar els preus i la qualitat dels productes, sinó també de ser equitatius i eficients en les compres públiques.

Els 380 milions d'euros en contractes centralitzats aprovats pel Consell aquest divendres s'uneixen als més de 200 milions que han sigut aprovats en els últims mesos.

Huit contractes

Els 41 principis actius s'han dividit en huit contractes diferents i en un total de 50 lots. En tots els casos, el contracte té una duració inicial d'un any amb possibilitat de pròrroga.

La compra més gran, en relació amb la quantia, és la d'erenumab, secukinumab, fingolimod, canakinumab, ruxolitinib, ribociclib, ranibizumab, trametinib, eltrombopag i midostaurina, amb 151.700.430,62 euros i fins a 16 lots. L'aplicació d'aquests principis actius és diversa, ja que s'utilitzen per al tractament de migranya, psoriasi, patologies visuals, melanoma, esclerosi múltiple i càncer de mama, entre altres.

El contracte per a l'adquisició de fàrmacs amb els principis actius amfotericina, aztreonam, elvitegravir-cobicistat-emtricitabina-tenofovir, emtricitabina-rilpivirina-tenofovir-alafenamida, utilitzats per a candidosi, VIH i altres malalties infeccioses, és de12 lots amb un valor estimat de 69.690.968,23 euros.

També s'ha autoritzat la compra de romiplostim, denosumab, apremilast, evolocumab, carfilzomib i etelcalcetida, en 6 lots i per 42.106.468,29 euros. Aquestes substàncies són la base de medicaments per a, entre altres malalties, osteoporosi, artritis, hipercolesterolèmia o mieloma.

L'adquisició de bezlotoxumab, doravirina, golimumab, grazoprevir-elbasvir, letermovir, raltegravir i tedizolid es divideix en 2 lots que ascendeixen a 32.306.618,28 euros. Aquests principis actius s'utilitzen en el tractament de VIH, artritis, hepatitis C i altres infeccions.

També es preveu la compra, en 2 lots i per valor de 30.452.558,66 euros, de sebelipasa alfa i eculizumab per al tractament, respectivament, de la deficiència de lipasa àcida lisosòmica i de la síndrome hemolítica urèmica atípica, considerades com a malalties rares.

El contracte per als principis actius levodopa-carbidopa, venetoclax, glecaprevir-pibrentasvir, risankizumab i upadacitinib, que són la base de medicacions utilitzades per a pàrkinson, leucèmia mieloide aguda, hepatitis C, psoriasi o artritis, entre altres patologies, es divideix en 5 lots amb un valor estimat de 22.944.436,99 euros.

D'altra banda, la compra en 3 lots de belimumab, mepolizumab i niraparib, per a tractar el lupus, l'asma eosinofílica refractària greu o càncer, ascendeix a 18.351.577,18 euros.

Finalment, es destinaran 12.670.642,03 euros a la compra centralitzada i dividida en 4 lots de fàrmacs amb abatacept, ipilimumab, nivolumab, cobicistat/atazanavir, que s'utilitzen, entre altres indicacions, per a artritis, melanoma o VIH.

Te puede interesar
Lo más visto