Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Onda exposa a Brussel·les el seu pla d'acció pel clima i el desenvolupament sostenible

L'alcaldessa aprofita el viatge per a treballar en la captació de més fons europeus per a Onda

General 23/11/2022 Redacció Redacció
Onda bruselas

El Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) de l'Ajuntament d'Onda ha sigut protagonista hui en la cimera de Brussel·les dedicada a les comunitats mediterrànies en energies renovables.

En aquest fòrum participaran representants de la Comissió Europea per a presentar-lo com a exemple de bones pràctiques davant representants de la Comissió Europea i experts en transició energètica i desenvolupament sostenible. Onda compartirà panell per a explicar el seu cas d'èxit al costat del municipi italià de Ragusa i el croat de Brdovec.

El responsable de l'Oficina contra el Canvi Climàtic del consistori, Antonio Lecha, ha sigut l'encarregat de donar a conéixer el treball realitzat durant els últims anys. Així mateix, l'alcaldessa Carmina Ballester, també s'ha desplaçat a Brussel·les per a participar en el cim i buscar noves oportunitats de col·laboració entre socis europeus. A més, la primera edil ha mantingut una agenda de reunions amb institucions europees amb la condició de sumar sinergies i treballar en la captació de més fons europeus per a Onda.

“El moment de captar inversions europees que poden transformar una ciutat és ara, per això és fonamental que estiguem representats a Brussel·les i treballem a aconseguir nous projectes per a la ciutat que volem deixar a les generacions esdevenidores, més sostenible, més amigable i plena d'oportunitats”, ha destacat la primera edil.

Pla d'Acció

Entre les accions que el govern municipal ja ha dut a terme destaca la millora de la climatització de la Casa de la Cultura i del Mercat Municipal, la substitució per lluminàries LED dels fanals del municipi, així com de l'Ajuntament, la instal·lació d'un sistema de reg intel·ligent i una caldera de gas natural en el Centre Integral de Majors, l'adquisició d'un vehicle i quatre patinets elèctrics; i dos vehicles híbrids per a la Policia Local.

A més, l'Ajuntament ofereix grans incentius per a les empreses que s'instal·len en el municipi i per a les quals milloren les seues instal·lacions amb una bonificació del 95% del ICIO per a aquelles construccions i obres específiques que incorporen sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar.

Cal destacar que Onda forma part de ETU Initiative des de febrer de 2021, data en la qual va ser triat com un dels municipis que conformaria aquest projecte al costat d'altres localitats de diferents països com Croàcia, Grècia, Itàlia i Tunísia.

Entre els reptes de futur per als ondenses es troba reduir les emissions de CO2 de cara al 2030, incrementar l'ús de fonts d'energia renovables i millorar la resiliència davant els possibles canvis climàtics. Aquests són els principals objectius del pla d'acció per al clima i l'energia sostenible que està treballant el consistori seguint el pla Onda 2030 per a la consecució dels dèsset objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU.

Oficina contra el canvi climàtic

En paral·lel, l'Ajuntament d'Onda ha creat una oficina contra el canvi climàtic i llars verdes com a instrument de control i desenvolupament de tots els projectes relacionats amb l'eficiència energètica en diferents àrees, com per exemple la rehabilitació d'habitatges, el transport i la mobilitat sostenible; i les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

Te puede interesar

230509_VIV_foto_Alicante

La Vicepresidència Segona ha adjudicat el concurs de solars públics per a la construcció de 1.090 habitatges en règim de lloguer social.

Redacció
General 09/05/2023

L'empresa encarregada de construir els 1.090 habitatges en lloguer social utilitzarà les 17 parcel·les que la Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha) té en diferents municipis de la Comunitat Valenciana. A través d'aquesta col·laboració, es busca utilitzar els recursos públics disponibles per a proporcionar habitatges a aquelles persones que ho necessiten. El dret de superfície s'àmplia a 75 anys.

debat Poble (1)

L'Alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat que reclamarà la gestió municipal del Centre Especialitzat d'Atenció a les Persones Majors (CEAM) de l'Olivera

Redacció
General 25/05/2023

L'Ajuntament de Vila-real ha presentat el Pla de Convivència, Humanització i Millora dels Espais Públics, el qual inclourà un programa destinat a esponjar els barris de la ciutat. Aquest programa té com a objectiu utilitzar els solars buits com a espais per a la convivència veïnal i per a promoure activitats culturals o comercials

WhatsApp Image 2023-05-09 at 12.32.46

El sector turístic rebrà una inversió significativa de més de 41,5 milions d'euros dels fons Next Generation EU.

Redacció
General 10/05/2023

La ratificació del Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en Destí de la Comunitat Valenciana per part de la Comissió Sectorial de Turisme és una notícia destacada. En quant a la distribució dels fons Next Generation EU per províncies, Alacant rebrà una inversió de 16,5 milions d'euros, que serà destinada a la implementació de set Plans de Sostenibilitat Turística en Destí.

Lo más visto

Newsletter