El secretari autonòmic per a la Unió Europea anuncia el reforç de l'Oficina de la Generalitat que coordina el programa de cooperació entre regions del Mediterrani el pressupost del qual superarà els 2

Joan Calabuig qualifica l'Oficina de la Generalitat de “referent” en el desenvolupament d'aquest programa europeu perquè impulsa desenes de projectes per tot el Mediterrani

Economía 30/11/2022 Redacció Redacció
221129_PRES_Foto1_JCalabuig_acto DiaMedit

El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha avançat el reforç de l'Oficina de la Generalitat que coordina el programa europeu de cooperació entre regions del Mediterrani ENI CBC MED, el pressupost del qual superarà els 250 milions d'euros en 2023.

El secretari autonòmic ha realitzat aquestes manifestacions en la inauguració de l'acte que commemora el Dia del Mediterrani, que enguany s'ha celebrat a València i que ha tingut com a lema “Sent el Mediterrani”.

Durant la seua intervenció, Calabuig ha assegurat que el programa de cooperació és “el més important que té la Unió Europea per al suport i el desenvolupament de l'economia, el comerç i l'ocupació en tot l'àmbit Mediterrani”. 

En aquest sentit, ha explicat que es tracta d'un programa de veïnatge, que està coordinat en gran part des de l'Oficina de la Generalitat a València, i que amb la recent incorporació d'Algèria i Turquia ja compta amb la participació de pràcticament tots els països del Mediterrani. A més, ha valorat que la UE vaja a incrementar en un 25% la seua dotació pressupostària en 2023, per la qual cosa passarà dels actuals 200 milions a més de 250 milions d'euros l'any vinent. 

En el transcurs de l'acte, Calabuig ha destacat el treball que realitza l'Oficina de la Generalitat a València amb la Comissió Europea, que ha qualificat de “referent” en el desenvolupament de programes europeus com el de cooperació entre països del Mediterrani. Així mateix, ha explicat que aquesta oficina està impulsant desenes de projectes per tot el Mediterrani, especialment dirigits al desenvolupament d'iniciatives relacionades amb la sostenibilitat, la digitalització i la participació, per part de joves emprenedors.

Finalment, el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes ha fet referència al Programa ENI CBC MED, que té com a objectiu primordial “promoure la col·laboració entre emprenedors, centres educatius, universitats, i altres entitats, amb la finalitat d'elaborar projectes conjunts que ajuden al desenvolupament econòmic, especialment dels països de la ribera del Mediterrani, en àmbits com el desenvolupament sostenible, la gestió de l'aigua, la digitalització o l'agroalimentació, entre altres”.

L'esdeveniment, celebrat al Palau dels Comunicacions de València, també ha comptat amb la participació del nou director general de l'Autoritat de Gestió del Programa ENI CBC MED, Roberto Raimondi; la directora general de Relacions amb la Unió Europea i l'Estat, Daría Terrádez; el director de Casa Mediterrani, Andrés Perelló, i l'experta en Medi ambient per a la Unió pel Mediterrani Cristina Cardenete, entre altres.

“Sent el Mediterrani”, una manera única de celebrar el Dia del Mediterrani

El Programa ENI CBC MED ha organitzat l'esdeveniment “Sent el Mediterrani” per a celebrar el Dia del Mediterrani, instaurat de manera oficial l'any 2020, i que ha consistit en una exposició fotogràfica, un tast de vins i la projecció de vídeos per a donar a conéixer els projectes desenvolupats pel programa de cooperació entre països del Mediterrani.

Sota el títol “Rostres i llocs del Mediterrani” s'han exposat una selecció d'imatges dels projectes finançats pel Programa ENI CBC MED, amb la qual s'ha pretés mostrar l'impacte positiu de la cooperació entre els països del Mediterrani en les persones, les comunitats i el medi ambient.

Així mateix, s'ha pogut gaudir d'un tast de vins procedents de França, Itàlia, Líban i Tunísia, així com de la Comunitat Valenciana, i s'ha pogut conéixer l'origen i evolució del sector vitivinícola en cadascuna d'aquestes regions, així com els productes alimentaris produïts pel projecte.

Finalment, s'ha projectat una sèrie de vídeos en els quals els diferents beneficiaris dels projectes desenvolupats pel programa de cooperació expliquen com perceben el Mediterrani.

Te puede interesar
El dicrector de CEEI Castellón, Justo Vellón,  inaugurando la jornada

Se ha desenvolupat una dinàmica en la qual els assistents han realitzat preguntes als emprenedors, creant un ambient molt productiu i interessant

Redacció
Economía 03/10/2023

La jornada ha continuat amb una sessió informativa en la qual Elena Esteve, tècnica de creació d'empreses dels Centres de Dinamització Econòmica i Social de la Diputació de Castelló (CEDES), ha presentat els programes actius a la província de Castelló dissenyats per satisfer diverses necessitats d'emprenedors i empresaris, destacant les subvencions disponibles per recolzar projectes emprenedors

rdhggjv

L’alumnat treballador del Taller d’Ocupació de Nules VIII està realitzant importants actuacions de manteniment en diferents llocs del municipi. Aquest taller inclou les especialitats d’obra

Redacció
Economía 23/09/2023

Dins els treballs realitzats per l'alumnat d'obra destaquen la millora i manteniment dels edificis i patis dels CEIP Lope de Vega i Pío XII, entre altres. Els alumnes-treballadors de fusteria han realitzat tasques de manteniment i reparació de mobiliari urbà, jocs infantils de centres educatius i parcs, a més de construir taules de pic-nic i tanques de fusta

Reunión SYMSITES

La economia circular és un objectiu que el projecte SYMSITES vol assolir amb la col·laboració de Fovasa i Facsa

Redacció
Economía 06/11/2023

Aquest projecte està engegant quatre Ecosites a Espanya, Dinamarca, Àustria i Grècia, on s'implementen tecnologies innovadores per maximitzar la recuperació de recursos a partir de residus, tant urbans com municipals. A Espanya, aquesta iniciativa promourà la circularitat a la zona d'Alcoi, a la Comunitat Valenciana, i tractarà de manera conjunta els residus generats pels municipis de la zona

Lo más visto