Castelló omple d’aforismes la ciutat per l’Any Fuster

Cites de l’escriptor valencià es poder llegir a places i carrers per al foment de la llengua i el seu ús social

Cultura 07/12/2022 Redacció Redacció
07122022 - Mezquita. Aforismes Any Fuster a Castello 2

La Regidoria de Plurilingüisme i Foment del Valencià ha iniciat una campanya de divulgació dels aforismes de Joan Fuster dins dels actes que aquest mes tancaran l’Any Fuster a la ciutat. Per a aixó, s’han col·locat lones a la plaça Major i a Hort dels Corders amb cites de l’escriptor i mupis per tots els districtes amb frases com ‘La llengua no es la regalarà ningú, l’haurem de guanyar dia a dia’, ‘Un bon llibre és una provocació’ o Llegir no és fugir. Llegir és seguir vivint, i cadascú ho fa a la seua manera’.

El regidor de Plurilingüisme, Francesc Mezquita, ha destacat que “és important reivindicar a Fuster en el seu any i sempre, i la seua reivindicació per la llengua i pel foment del seu ús social, de la parla al carrer, és vital i necessari per a preservar-la”.

Dins dels actes de l’Any Fuster a Castelló, cal destacar la presentació del llibre ‘Joan Fuster i la Fundació Huguet’, de l’escriptor i lingüista castellonenc Vicent Pitarch, editat per la Regidoria de Cultura, el proper dia 14 de desembre, a les 19.00 hores a la Llotja del Cànem.

En paral·lel, el Museu Pedagògic de l’espai de la plaça Hort dels Corders acull des d’aquesta vesprada l’exposició fotogràfica ‘Les Normes de Castelló’, amb imatges de Miquel Gómez recordant la fita història de la plaça de bous de Castelló l’any 1982 per commemorar els 50 anys de les Normes de 1932, amb Joan Fuster com a protagonista, organitzada per Castelló per la Llengua. Els actes finalitzaran el 17 de desembre amb la celebració de l’aniversari de les Normes de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto