Castelló aborda el futur parc de la zona verda d’Almalafa amb els propietaris dels terrenys

L'alcaldessa i el regidor d'Urbanisme es reuneixen amb els afectats després de l'aprovació del nou Pla General

General 10 de diciembre de 2022 Redacció Redacció
10-12-22 Reunión parque

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor d'Urbanisme, José Luis López, s'han reunit amb els propietaris dels terrenys en els quals el nou Pla General preveu el major parc públic urbà de la ciutat; la zona verda de la partida Almalafa, situada al costat de la ronda Est, entre el Palau de la Festa i el Centre de Salut Fernando el Catòlic.

És una superfície de quasi 125.000 metres quadrats catalogada en el nou ordenament urbanístic que entra en vigor dilluns que ve com a zona verda de xarxa primària i en la qual es projecta un dels tres nous parcs públics que recull el Pla General (al costat del de la Marjal i al de l'avinguda de la Mar). “Una vegada aprovat de manera definitiva el Pla General de Castelló, i complint així el meu compromís amb els propietaris del sòl, ens hem reunit per a abordar les diferents possibilitats que es plantegen ara”, ha explicat l'alcaldessa. En aquest sentit, es remenen opcions com la cessió anticipada de les parcel·les amb dret d'aprofitament, la compra directa o l'expropiació. Són opcions que s'han d'estudiar al detall.

Així, i després d'aquesta primera presa de contacte entre propietaris i Ajuntament després de l'aprovació del nou Pla General de Castelló, s'han emplaçat a pròximes reunions per a abordar la qüestió.

“El nou Pla General de Castelló impulsa la infraestructura verda com a vertebradora del territori i fomenta un model urbà sostenible, ampliant a 1,2 milions de metres quadrats la superfície de parcs públics i generant així més espais saludables i de qualitat”, ha ressaltat Marco. Així, al costat del nou parc de la partida Almalafa, es creen el de la Marjal i de l'avinguda de la Mar; i es preveu ampliar els parcs del Molí la Font i del Senillar.

Te puede interesar
Lo más visto