Marco presenta als venedors del Mercat d’Abastos el projecte de reforma de 2,27 milions

L'alcaldessa destaca la importància d'aquesta actuació que està cofinançada per fons europeus a través d’Edusi

Economía 18 de diciembre de 2022 Redacció Redacció
17-12-22 Marco, López y Ribera en la reunión sobre el Mercado de Abastos

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat el projecte per a la rehabilitació del Mercat d’Abastos davant els venedors i venedores dels llocs d'aquesta instal·lació. El projecte està valorat en 2,27 milions d'euros i està cofinançat per fons europeus en formar part de l'Estratègia de Desenvolupament Sostenible i Integrat (Edusi). Marco ha explicat aquesta setmana els detalls de l'actuació prevista en una reunió a la qual també han assistit el regidor d'Urbanisme, José Luis López, i la regidora d'Innovació Comercial.

“Gràcies als fons europeus escometrem aquesta important actuació que suposarà reformar l'edifici del Mercat d’Abastos per a millorar la seua funcionalitat, les seues condicions de salubritat i els seus sistemes de protecció contra incendis, així com d'una millor accessibilitat”, ha explicat Marco. Així mateix, ha recalcat que el projecte també contempla actuacions per a millorar l'eficiència energètica del mercat com és la substitució de les llums i la instal·lació de plaques fotofoltaicas.

L'alcaldessa ha destacat la importància d'aquesta inversió “que donarà resposta a les reivindicacions dels i les venedores d'aquest important mercat per a la ciutat de Castelló”.

El projecte de rehabilitació contempla la retirada definitiva de totes les plaques de fibrociment del recinte, una renovació total dels lavabos comuns del mercat i la millora de les condicions de la xarxa de sanejament, entre altres actuacions. A més, està prevista la substitució de tota la coberta del mercat per una de panells sàndwitx aïllants, de manera que es milloraran les condicions a l'interior del mercat en aïllar-la tèrmicament la coberta.

Entre altres actuacions, l'alcaldessa també ha avançat que el projecte “incorpora la substitució de tota la il·luminació per lluminàries tipus led, de manera que s'aconseguirà un important estalvi energètic”. Marco ha apuntat que “la millora de l'eficiència energètica és un dels pilars estratègics que formen part dels projectes que venim impulsant des de l'Ajuntament de Castelló i, especialment, a través dels fons europeus”. Per això, també s'ha previst la instal·lació de panells solars fotovoltaics que servisca per a l'autoconsum del Mercat d’Abastos.

Finalment, en el projecte s'ha previst incorporar millores de les condicions de protecció contra incendis.

El termini d'execució del projecte, que està previst que isca a licitació en pròximes dates, és de sis mesos des de l'inici de les obres.

Te puede interesar
Lo más visto