Onda incrementa l'aportació a la Federació de Barris per a garantir els festejos taurins en 2023

Prada de Conflent: “Onda és taurina per tradició, cultura i identitat i aquest govern estarà sempre al costat dels barris i les seues festes”

Economía 19 de diciembre de 2022 Redacció Redacció
IMG_5708

L'Ajuntament d'Onda s'ha reunit amb els representants dels diferents barris de la ciutat per a escoltar les seues demandes i anunciar-los que, en el Pressupost de 2023, el govern municipal incrementarà l'aportació a la Federació de Barris amb l'objectiu de garantir tots els festejos taurins que es proposen. Una mesura que respon a l'encariment dels preus de les assegurances taurines així com dels propis astados per la pujada de les matèries primeres i transport.

La tinenta d'alcalde de Cultura i Festes, María Prada de Conflent, va presidir la reunió i va escoltar la preocupació dels veïns per no poder realitzar les seues tradicionals festes pel notable increment de despeses. “Onda és taurina per tradició, cultura i identitat i aquest govern estarà sempre al costat dels barris i les seues festes”, va defensar l'edil.

D'aquesta manera, durant el pròxim exercici econòmic el consistori desvincularà l'aportació conjunta que atorgava a la Federació de Barris en Festes i, d'altra banda, a Pasqua Taurina, per la qual cosa la quantia de 58.600 euros es destinarà íntegrament als barris. Així mateix, Pasqua Taurina tindrà també el seu propi conveni, adaptat a les seues necessitats.

Gràcies a aquesta aportació les associacions poden sufragar les despeses per a l'adequat desenvolupament dels festejos, l'elaboració dels programes de festes de cada barri i la coordinació de les necessitats d'infraestructures, metges, ambulàncies, veterinaris, assegurances i tècnics necessaris en aquesta mena d'esdeveniments.

“Des de l'Ajuntament col·laborarem al 100% amb els nostres barris perquè considerem que són part activa per a mantindre la nostra identitat festiva i vives les nostres tradicions”, ha afegit María Prada de Conflent.

Onda Barri a Barri

En paral·lel, cal recordar que l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha tret durant tota la legislatura el seu despatx a les places de la ciutat per a reactivar la campanya d'escolta ciutadana d‘Onda barri a barri’ i, així, atendre de primera mà les demandes dels veïns. 

Te puede interesar
Lo más visto