Onda incrementa l'aportació a la Federació de Barris per a garantir els festejos taurins en 2023

Prada de Conflent: “Onda és taurina per tradició, cultura i identitat i aquest govern estarà sempre al costat dels barris i les seues festes”

Economía 19/12/2022 Redacció Redacció
IMG_5708

L'Ajuntament d'Onda s'ha reunit amb els representants dels diferents barris de la ciutat per a escoltar les seues demandes i anunciar-los que, en el Pressupost de 2023, el govern municipal incrementarà l'aportació a la Federació de Barris amb l'objectiu de garantir tots els festejos taurins que es proposen. Una mesura que respon a l'encariment dels preus de les assegurances taurines així com dels propis astados per la pujada de les matèries primeres i transport.

La tinenta d'alcalde de Cultura i Festes, María Prada de Conflent, va presidir la reunió i va escoltar la preocupació dels veïns per no poder realitzar les seues tradicionals festes pel notable increment de despeses. “Onda és taurina per tradició, cultura i identitat i aquest govern estarà sempre al costat dels barris i les seues festes”, va defensar l'edil.

D'aquesta manera, durant el pròxim exercici econòmic el consistori desvincularà l'aportació conjunta que atorgava a la Federació de Barris en Festes i, d'altra banda, a Pasqua Taurina, per la qual cosa la quantia de 58.600 euros es destinarà íntegrament als barris. Així mateix, Pasqua Taurina tindrà també el seu propi conveni, adaptat a les seues necessitats.

Gràcies a aquesta aportació les associacions poden sufragar les despeses per a l'adequat desenvolupament dels festejos, l'elaboració dels programes de festes de cada barri i la coordinació de les necessitats d'infraestructures, metges, ambulàncies, veterinaris, assegurances i tècnics necessaris en aquesta mena d'esdeveniments.

“Des de l'Ajuntament col·laborarem al 100% amb els nostres barris perquè considerem que són part activa per a mantindre la nostra identitat festiva i vives les nostres tradicions”, ha afegit María Prada de Conflent.

Onda Barri a Barri

En paral·lel, cal recordar que l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha tret durant tota la legislatura el seu despatx a les places de la ciutat per a reactivar la campanya d'escolta ciutadana d‘Onda barri a barri’ i, així, atendre de primera mà les demandes dels veïns. 

Te puede interesar
rdhggjv

L’alumnat treballador del Taller d’Ocupació de Nules VIII està realitzant importants actuacions de manteniment en diferents llocs del municipi. Aquest taller inclou les especialitats d’obra

Redacció
Economía 23/09/2023

Dins els treballs realitzats per l'alumnat d'obra destaquen la millora i manteniment dels edificis i patis dels CEIP Lope de Vega i Pío XII, entre altres. Els alumnes-treballadors de fusteria han realitzat tasques de manteniment i reparació de mobiliari urbà, jocs infantils de centres educatius i parcs, a més de construir taules de pic-nic i tanques de fusta

Reunión SYMSITES

La economia circular és un objectiu que el projecte SYMSITES vol assolir amb la col·laboració de Fovasa i Facsa

Redacció
Economía 06/11/2023

Aquest projecte està engegant quatre Ecosites a Espanya, Dinamarca, Àustria i Grècia, on s'implementen tecnologies innovadores per maximitzar la recuperació de recursos a partir de residus, tant urbans com municipals. A Espanya, aquesta iniciativa promourà la circularitat a la zona d'Alcoi, a la Comunitat Valenciana, i tractarà de manera conjunta els residus generats pels municipis de la zona

Lo más visto